Ovog vikenda pripremite ručak kao iz omiljenog restorana - punjenu rolovanu piletinu. U nadev ide tvrdi sir, a njim se i posipa rolovana piletina pred kraj pečenja. Peče se zajedno sa začinjenim krompirom, a služi uz sos. U sos, pored senfa, ide i brendi. Brendi spada u žestoka alkoholna pića. Možete zameniti drugim pićem ako ga nemate ili izostaviti ovaj korak. Sigurni smo da će vam se ova rolovana piletina sa krompirom dopasti.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 30 ml ulja
- 800 g pilećeg filea
- 7 g slatke začinske paprike
- 10 g soli
- 7 g bibera
- 7 g mešavine biljnih začina
- 20 ml brendija (alkoholno piće)
- Za punjenje:
- 5 g slatke začinske paprike
- 5 g crnog bibera
- 5 g soli
- 10 g peršuna
- 35 g belog luka
- 150 g tvrdog sira + 200g za posipanje
- Za premaz:
- 4 jajeta
- 5 g soli
- 3 g bibera
- 25 g belog luka
- 30 g senfa
- 20 ml sirćeta
- 250 ml ulja
- Za sos:
- 1 glavica crnog luka
- 25 ml ulja
- 40 g senfa u zrnu
- 30 g senfa
- 100 g pavlake
- 5 g seckanog peršuna
Recept za punjene pileće rolnice zapečene sa sirom:
Krompir operite, ogulite i isecite, pa pospite začinsku papriku, crni biber i so (po 5g). Na kraju dodajte ulje (30 ml). Krompir poređajte po vatrostalnoj posudi. Isecite pileći file na šnicle, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pomešajte slatku začinsku papriku, so, biber, mešavinu biljnih začina, pa promešajte. Pospite mešavinom začina piletinu, pa utrljajte rukom. U odvojenoj činiji pomešajte jaja, so, biber, iseckan crni luk, senf, sirće i ulje, pa sjedinite sastojke za sos štapnim mikserom. Po kašičicu sosa stavite na piletinu. Pomešajte seckani peršun sa iseckanim belim lukom, pa u tu mešavinu dodajte izrendan tvrdi sir. Nanesite nadev po piletini, pa je urolajte. Rolovanupiletinu ređajte po krompiru. Premažite rolovanupiletinu sosom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte brendi, senf u zrnu, senf i pavlaku. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun. Pospite rolovanu piletinu izrendanim tvrdim sirom, pa je vratite u rernu na još 10 minuta. Služite rolovanu piletinu uz sos sa brendijem.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus