Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNJENE PILEĆE ROLNICE ZAPEČENE SA SIROM: Sočno meso služi se uz krompir i sos sa senfom

Autor Jelena Knežević

Punjene pileće rolnice zapečene sa sirom služe se uz krompir i sos sa senfom, a ukus može da parira jelima iz restorana.

 Punjene pileće rolnice zapečene sa sirom Izvor: Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes

Ovog vikenda pripremite ručak kao iz omiljenog restorana - punjenu rolovanu piletinu. U nadev ide tvrdi sir, a njim se i posipa rolovana piletina pred kraj pečenja. Peče se zajedno sa začinjenim krompirom, a služi uz sos. U sos, pored senfa, ide i brendi. Brendi spada u žestoka alkoholna pića. Možete zameniti drugim pićem ako ga nemate ili izostaviti ovaj korak. Sigurni smo da će vam se ova rolovana piletina sa krompirom dopasti.

Sastojci:

  • 350 g krompira
  • 30 ml ulja
  • 800 g pilećeg filea
  • 7 g slatke začinske paprike
  • 10 g soli
  • 7 g bibera
  • 7 g mešavine biljnih začina
  • 20 ml brendija (alkoholno piće)
  • Za punjenje:
  • 5 g slatke začinske paprike
  • 5 g crnog bibera
  • 5 g soli
  • 10 g peršuna
  • 35 g belog luka
  • 150 g tvrdog sira + 200g za posipanje
  • Za premaz:
  • 4 jajeta
  • 5 g soli
  • 3 g bibera
  • 25 g belog luka
  • 30 g senfa
  • 20 ml sirćeta
  • 250 ml ulja
  • Za sos:
  • 1 glavica crnog luka
  • 25 ml ulja
  • 40 g senfa u zrnu
  • 30 g senfa
  • 100 g pavlake
  • 5 g seckanog peršuna

Recept za punjene pileće rolnice zapečene sa sirom:

Krompir operite, ogulite i isecite, pa pospite začinsku papriku, crni biber i so (po 5g). Na kraju dodajte ulje (30 ml). Krompir poređajte po vatrostalnoj posudi. Isecite pileći file na šnicle, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pomešajte slatku začinsku papriku, so, biber, mešavinu biljnih začina, pa promešajte. Pospite mešavinom začina piletinu, pa utrljajte rukom. U odvojenoj činiji pomešajte jaja, so, biber, iseckan crni luk, senf, sirće i ulje, pa sjedinite sastojke za sos štapnim mikserom. Po kašičicu sosa stavite na piletinu. Pomešajte seckani peršun sa iseckanim belim lukom, pa u tu mešavinu dodajte izrendan tvrdi sir. Nanesite nadev po piletini, pa je urolajte. Rolovanupiletinu ređajte po krompiru. Premažite rolovanupiletinu sosom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte brendi, senf u zrnu, senf i pavlaku. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun. Pospite rolovanu piletinu izrendanim tvrdim sirom, pa je vratite u rernu na još 10 minuta. Služite rolovanu piletinu uz sos sa brendijem.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti