U Srbiji se ćufte kuvaju u paradajz sosu i služe sa pire krompirom za ručak. Priprema je nikad jednostavnija, a ako želite da napravite ovo jelo na malo drugačiji način, predlažemo vam turski recept. Oni ćufte isto spremaju u paradajz sosu, ali za bogatiji ukus u njega dodaju kupus, paprike i po želji ljutu papričicu. Ovako pripremljenim ćuftama niko neće odoleti, a preporučujemo da služite sa pirinčem ili krompirom. 

Sastojci:

  • Za ćufte:
  • 800 g mešanog mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1/2 paprike 
  • 1 kašika seckanog korijandera 
  • 1 kašika seckanog perušuna 
  • 3 čena belog luka 
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 kašika kima 
  • 1 kašika dimljene mlevene paprike 
  • 1 kašika brašna 
  • Za sos:
  • 1 crni luk 
  • 180 g kupusa 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 paradajz 
  • 1 paprika
  • 120 ml paradajz sosa 
  • 2 šolje vode 

Recpet za ćufte u paradajz sosu sa kupusom:

Crni luk i papriku izrendajte, pa dobro ocedite. U posudi pomešajte mleveno meso, papriku, luk, korijander, peršun, mleveni beli luk, sitno seckanu ljutu papriku, kim, dimljenu papriku, so i biber. Dobro sjedinite, pa dodajte brašno i opet sve promešajte. Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Zatim ih izvadite iz tiganja i u isti dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte seckani kupus i belu luk. Kada i kupus omekša dodajte seckani paradajz, a onda sipajte paradajz sos i vrelu vodu. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite ćufte unutra. Poklopite i krčkajte nekih 15 minuta. Zatim dodajte isečenu papriku i promešajte, pa ponovo poklopite i krčkajte ćufte još 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Italijanska supa sa ćuftama

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa