Od mlevenog mesa možete da pravite razne specijalitete kao što su ćufte, faširane šnicle, pljeskavice..., a možete da ga koristite i kao nadev za paprike, tikvice... Danas vam predlažemo i da probate recept za ćufte čuvenog kuvara Gordona Remzija. Ove neodoljive loptice od mesa on pravi malo drugačije od srpskih domaćica, a naravno jednako su ukusne. Umesto da ih "veže" jajetom, on za to koristi smesu od prezli i vode. Možete da služite u paradajz sosu sa pire krompirom, ali i samo uz salatu. 

  • Sastojci: 
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 80 g prezli 
  • 3-4 kašike mleka  

Priprema:
Isecite sitno crni i beli luk, pa ispržite povrće na malo ulja. Crni i beli luk posolite i pobiberite, pa dodajte tucanu papriku. Pržite dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Mleveno meso raširite po posudi, pa posolite i pobiberite, a onda lepo sjedinite rukama. Pomešajte prezle i mleko, pa dodajte u meso, kao i smesu sa lukom. Lepo sjedinite sve sastojke i napravite ćufte. Ispržite ih na malo ulja. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

Izvor: Stvar ukusa