Krmenadle su ukusno svinjsko meso koje možete da spremate na više načina, a ovo je jedan od najboljih recepata. Ako volite da isprobavate različite kuhinje i egzotičnu hranu, mi vam predlažemo da napravite krmenadle u slatko-slanom sosu. Glazura od meda, bujona i belog luka čini meso izuzetno sočnim.
- Sastojci:
- 400 g krmenadla
- 1 kašika neslanog putera
- 3-4 čena belog luka
- 1/4 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje meda
- 2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
Meso zasecite tamo gde je masnoća, pa posolite i pobiberite. Propržite u tiganju, pa izvadite na neki tanjir. U isti tiganj dodajte puter, pa kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i med, bujon i sirće. Dobro promešajte, pa kada sos krene da vri vratite meso unutra. Prelijte malo sosa preko mesa i ostavite još par minuta da se krčka.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa