Jela od mlevenog mesa se često nalaze na srpskim trpezama, a najpoznatija su ćufte i faširane šnicle. Ako ste ljubitelj ćufti, onda vam predlažemo da isprobate ovaj fantastičan recept. U mleveno meso obavezno dodajte raznovrsne začine, jer će oni meso učiniti ukusnijim. Korijander i đumbir daju poseban šmek, a ovako pripremljene možete da služite sa pire krompirom ili u paradajz sosu. 

  • Sastojci:
  • 1/2 kg mlevenog mesa 
  • 15 čenova belog luka 
  • manji komad đumbira 
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta papričica
  • malo sveže nane 
  • malo svežeg korijandera 
  • ½ kašičice sode bikarbone 
  • 1 kašičica garam masale (mešavina indijskih začine - ne mora)
  • 1,5 kašika semnki korijandera 
  • 1 kašika tucane paprike 
  • 1,5 kašika kima 
  • 2 kašike putera 

Priprema:
U blenderu usitnite crni i beli luk, kao i svežu nanu i korijander, ljutu papričicu i đumbir. Dobro izblendirajte, pa dodajte u mleveno meso, pa posolite, dodajte sodu bikarbonu, garam masalu (ako imate), sušeni korijander, tucanu papriku i kim. Lepo sjedinite, pa dodajte istopljeni puter i dobro rukama promešajte, da se svi sastojci lepo sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte ćufte i pržite u ulju. 

Izvor: Stvar ukusa