Jela od mlevenog mesa se često nalaze na srpskim trpezama, a najpoznatija su ćufte i faširane šnicle. Ako ste ljubitelj ćufti, onda vam predlažemo da isprobate ovaj fantastičan recept. U mleveno meso obavezno dodajte raznovrsne začine, jer će oni meso učiniti ukusnijim. Korijander i đumbir daju poseban šmek, a ovako pripremljene možete da služite sa pire krompirom ili u paradajz sosu.
- Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 15 čenova belog luka
- manji komad đumbira
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- malo sveže nane
- malo svežeg korijandera
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica garam masale (mešavina indijskih začine - ne mora)
- 1,5 kašika semnki korijandera
- 1 kašika tucane paprike
- 1,5 kašika kima
- 2 kašike putera
Priprema:
U blenderu usitnite crni i beli luk, kao i svežu nanu i korijander, ljutu papričicu i đumbir. Dobro izblendirajte, pa dodajte u mleveno meso, pa posolite, dodajte sodu bikarbonu, garam masalu (ako imate), sušeni korijander, tucanu papriku i kim. Lepo sjedinite, pa dodajte istopljeni puter i dobro rukama promešajte, da se svi sastojci lepo sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte ćufte i pržite u ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus