U toku je Petrovdanski post i umesto čuvenog gulaša sa mesom, napravite ovaj posni sa lisičarkama. Ove pečurke su jako ukusne i mogu da se spremaju na razne načine, a jedan od njih je upravo i ovaj recept.Gulaš sa pečurkama se kuva brže od originalnog, a ukus je neverovatan, a sigurni smo da će vas i zasititi.
- Sastojci:
- 800 g lisičarki
- 3 crna luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 500 ml belog vina
- 100 ml pavlake za kuvanje (posna)
- 1/2 kašičice majarona
- 1/2 kašičice bosiljka
- 1/2 kašičice timijan
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Pečurke lepo operite i isecite. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3).
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem