Ideja za ručak nikad dosta, a danas vam predalažemo da napravite jelo poput profesionalaca. Spremite svinjski kare na aromatičnom začinskom bilju i belom luku, a poslužite sa pikantnim povrćem. Svinjski kare nije komplikovan za pripremu, a ukus će vam se garantovano dopasti. Osim ljute papričice, povrću poseban šmek daje i terijaki sos.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog karea
- 1 glavica belog luka
- malo majčine dušice
- 50 g putera
- malo timijana
- 1 ljubičasti luk
- 1 ljuta paprika
- 1 paprika
- 500 g čeri paradajza
- 1/2 kašike terijaki sosa
- 1 veza peršuna
Priprema:
Poslite i pobiberite komad svinjskog karea i malo ga nauljite. Zatim glavicu belog luka i takođe ga propržite, a onda dodajte i grančice majčine dušice. Zatim dodajte puter i pržite još malo, pa majčinu dušicu stavite na beli luk, a preko začinskog bilja stavite komad mesa. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. U drugom tiganju propržite sitno seckani ljubičasti luk i ljutu papričicu, pa kada povrće omekša dodajte seckanu papriku. Promešajte. Čeri paradajz isecite na četvrtine i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite, pa promešajte, a posle par minuta dodajte i terijaki sos. Lepo promešajte. Isecite meso i poslužite sa povrćem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem