Ideja za ručak nikad dosta, a danas vam predalažemo da napravite jelo poput profesionalaca. Spremite svinjski kare na aromatičnom začinskom bilju i belom luku, a poslužite sa pikantnim povrćem. Svinjski kare nije komplikovan za pripremu, a ukus će vam se garantovano dopasti. Osim ljute papričice, povrću poseban šmek daje i terijaki sos. 

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog karea 
  • 1 glavica belog luka 
  • malo majčine dušice
  • 50 g putera
  • malo timijana 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 ljuta paprika 
  • 1 paprika 
  • 500 g čeri paradajza
  • 1/2 kašike terijaki sosa
  • 1 veza peršuna

Priprema: 

Poslite i pobiberite komad svinjskog karea i malo ga nauljite. Zatim glavicu belog luka i takođe ga propržite, a onda dodajte i grančice majčine dušice. Zatim dodajte puter i pržite još malo, pa majčinu dušicu stavite na beli luk, a preko začinskog bilja stavite komad mesa. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. U drugom tiganju propržite sitno seckani ljubičasti luk i ljutu papričicu, pa kada povrće omekša dodajte seckanu papriku. Promešajte. Čeri paradajz isecite na četvrtine i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite, pa promešajte, a posle par minuta dodajte i terijaki sos. Lepo promešajte. Isecite meso i poslužite sa povrćem. 

Izvor: Stvar ukusa