Belo meso možete da pripremite na bezbroj načina, ali uvek postoji šansa da ono ispadne suvo. Kod belog mesa je bitno da bude marinirano,jer to garantuje uvek sočno i ukusno meso. Ako volite da jedete pileći file, mi vam predlažemo recept koji će vas oduševiti. Marinirajte ga u peršunu i biće mnogo aromatičnije. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- peršun
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U blenderu pomešajte peršun, so, biber, maslinovo ulje i beli luk. Dobro izblendirajte. Meso isecite na tanke šnicle, pa prelijte dobijenim sosom i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da upije nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Pasta sa sočivom i pečurkama
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču