Belo meso možete da pripremite na bezbroj načina, ali uvek postoji šansa da ono ispadne suvo. Kod belog mesa je bitno da bude marinirano,jer to garantuje uvek sočno i ukusno meso. Ako volite da jedete pileći file, mi vam predlažemo recept koji će vas oduševiti. Marinirajte ga u peršunu i biće mnogo aromatičnije. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea 
  • peršun 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike maslinovog ulja 

Priprema:

U blenderu pomešajte peršun, so, biber, maslinovo ulje i beli luk. Dobro izblendirajte. Meso isecite na tanke šnicle, pa prelijte dobijenim sosom i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da upije nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa