Krompir paprikaš spada u ona jela koja svaka domaćica među prvima nauči da sprema, a osim jednostavne pripreme, ovo jelo se izdvaja i po fantastičnom ukusu. Krompir, paprika i piletina su odlična kombinacija kojoj niko ne može da odoli, a super je što sastojke samo poređate u šerpu i krompir paprikaš se praktično sam kuva.

  • Sastojci:
  • 2 bataka i karabataka
  • 700 g krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 crni luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 veza peršuna 
  • tucana paprika po ukusu
  • 1 kocka za supu 

Priprema: 
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite meso sa obe strane. Zatim dodajte sitno seckanu šargarepu i crni luk, kao i mleveni beli. Sipajte vodu, pa pospite slatkom paprikom, tucanom paprikom i pobiberite. Kada krene da ključa stavite kocku za supu i kuvajte još pola sata. Promešajte, pa dodajte seckanu papriku i krompir i sipajte još vode. Poklopite i kuvajte dok sve ne omekša. U posudi pomešajte 150 ml vode sa 2 kašike brašna i promešajte tako da nema grudvica. Stavite pet minuta pred kraj i promešajte, a na kraju dodajte i seckani peršun. 

Izvor: Stvar ukusa