Ako želite da napravite savršeno sočnu ćuretinu i ukusne mlince za ručak potrebni su vam najosnovniji sastojci. Oni restoranski nisu ni približno ukusni, jer se tamo dodaju sastojci, kao što je pavlaka za kuvanje, a sve što vam treba za ovaj ručak su so i ulje. Prvo kratko marinirajte meso, a onda ga ispecite. Priprema nije komplikovana, zato što se meso, kako se narodski kaže, samo sprema, a mlinci se prave kao i svaka testenina. Uživajte u ukusu!
- Sastojci:
- 1 ćureći batak ili karabatak
- 300 g mlinaca
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa ga nauljite. Ostavite tako da se marinira u frižideru par satu, pa stavite u tepsiju koju ste malo nauljili i pokrijte aluminijumskom folijom. Zatim pecite na 250°C oko 2 sata, a nakon tog vremena skinite foliju da meso dobije boju. Dok se peče nepokriveno, okrenite ga par puta da dobije koricu sa svih strana. Ako je potrebno dodajte i vodu. Mlince izlomite, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi koju ste posolili.Procedite, pa stavite u tespiju sa mesom. Pecite ih zajedno sa mesom dok ne dobiju boju, a onda promešajte i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem