Danas u restoranima na jelovniku često možete da nađete mlince sa ćuretinom ili piletinom. Sve više ljudi ih jede, ali restoranski mlinci se prave u sosu od pavlake kako bi bili sočniji jer se služe sa belim mesom koje je suvo.
Pravi domaćinski, po receptu naših baka, se prave u sosu od pečenja. Za katolički Božić se na svečanoj trpezi nalazi pečena ćurka i mlinci. Njih kratko obarite u vodi, možete cele, a možete i malo da pokidate. Kada je meso pri kraju sa pečenjem dodaju se mlinci koje ostavite kratko unutra, samo par minuta. Potrebno je samo malo da se zapeku, kako bi bili hrskavi spolja, a mekani unutra.
Neophodno vam je pečenje kako bi mlinci ispali savršeno, narvano to ne mora da bude samo ćureće, može i pileće, svinjsko... Bitno je da je meso masno da mlinci mogu da se umoče u taj sos.
Ako vam je komplikovano da pravite pečenje, imamo rešenje i za to. Možete da napravite belo meso po vašoj želji, ali onda mlince kratko obarite, pa stavite u tepsiju i prelijete sa 2-3 kašike pretopa. Zapecite par minuta i vaš prilog je spreman.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus