Danas u restoranima na jelovniku često možete da nađete mlince sa ćuretinom ili piletinom. Sve više ljudi ih jede, ali restoranski mlinci se prave u sosu od pavlake kako bi bili sočniji jer se služe sa belim mesom koje je suvo. 

Pravi domaćinski, po receptu naših baka, se prave u sosu od pečenja. Za katolički Božić se na svečanoj trpezi nalazi pečena ćurka i mlinci. Njih kratko obarite u vodi, možete cele, a možete i malo da pokidate. Kada je meso pri kraju sa pečenjem dodaju se mlinci koje ostavite kratko unutra, samo par minuta. Potrebno je samo malo da se zapeku, kako bi bili hrskavi spolja, a mekani unutra. 

Neophodno vam je pečenje kako bi mlinci ispali savršeno, narvano to ne mora da bude samo ćureće, može i pileće, svinjsko... Bitno je da je meso masno da mlinci mogu da se umoče u taj sos. 

Ako vam je komplikovano da pravite pečenje, imamo rešenje i za to. Možete da napravite belo meso po vašoj želji, ali onda mlince kratko obarite, pa stavite u tepsiju i prelijete sa 2-3 kašike pretopa. Zapecite par minuta i vaš prilog je spreman. 

Izvor: Stvar ukusa