Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE MLINCI: Danas svi dodaju pavlaku, ali domaćinske po receptu naših baka napravićete samo na 1 način 

Naučite da spremite najbolje mlince, još bolje nego one u restoranu.

 Kako se prave mlinci Izvor: Shutterstock

Danas u restoranima na jelovniku često možete da nađete mlince sa ćuretinom ili piletinom. Sve više ljudi ih jede, ali restoranski mlinci se prave u sosu od pavlake kako bi bili sočniji jer se služe sa belim mesom koje je suvo. 

Možda će vas zanimati

Pravi domaćinski, po receptu naših baka, se prave u sosu od pečenja. Za katolički Božić se na svečanoj trpezi nalazi pečena ćurka i mlinci. Njih kratko obarite u vodi, možete cele, a možete i malo da pokidate. Kada je meso pri kraju sa pečenjem dodaju se mlinci koje ostavite kratko unutra, samo par minuta. Potrebno je samo malo da se zapeku, kako bi bili hrskavi spolja, a mekani unutra. 

Neophodno vam je pečenje kako bi mlinci ispali savršeno, narvano to ne mora da bude samo ćureće, može i pileće, svinjsko... Bitno je da je meso masno da mlinci mogu da se umoče u taj sos. 

Ako vam je komplikovano da pravite pečenje, imamo rešenje i za to. Možete da napravite belo meso po vašoj želji, ali onda mlince kratko obarite, pa stavite u tepsiju i prelijete sa 2-3 kašike pretopa. Zapecite par minuta i vaš prilog je spreman. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti