Pileći paprikaš spada među prva jela koja svako nauči da spremi, a može da se pravi i od celog pileta, ali i od delova mesa. Dosta podseća na gulaš, glavna razlika je u vrsti mesa i u tome što se u paprikaš dodaje i krompir. Ako želite da napravite preukusno jelo koje će svakoga oduševiti, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer se dodaje omiljena srpska namirnica, a to je slanina.

  • Sastojci: 
  • 2 karabataka 
  • 1 batak
  • 1 kg krompira
  • 100 ml ulja
  • 1 paradajz
  • 1 kašičica paradajz paste 
  • 2 crna luka 
  • 200 g slanine 
  • 1 paprika
  • peršun 

Priprema: 
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk i slaninu, pa dodajte isečenu papriku i meso. Sipajte čašu vode i dinstajte u povremeno mešanje. Na pola kuvanja mesa sipajte paradajz pastu, slatku crvenu papriku, očišćen i na kocke isečen krompir. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte dok sve ne bude gotvo. Na kraju začinite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE