Pileći paprikaš spada među prva jela koja svako nauči da spremi, a može da se pravi i od celog pileta, ali i od delova mesa. Dosta podseća na gulaš, glavna razlika je u vrsti mesa i u tome što se u paprikaš dodaje i krompir. Ako želite da napravite preukusno jelo koje će svakoga oduševiti, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer se dodaje omiljena srpska namirnica, a to je slanina.
- Sastojci:
- 2 karabataka
- 1 batak
- 1 kg krompira
- 100 ml ulja
- 1 paradajz
- 1 kašičica paradajz paste
- 2 crna luka
- 200 g slanine
- 1 paprika
- peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk i slaninu, pa dodajte isečenu papriku i meso. Sipajte čašu vode i dinstajte u povremeno mešanje. Na pola kuvanja mesa sipajte paradajz pastu, slatku crvenu papriku, očišćen i na kocke isečen krompir. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte dok sve ne bude gotvo. Na kraju začinite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom