Od kiselog kupusa se prave razni specijaliteti, kao što su sarme i podvarak, ali jedan od najboljih recepata je ovaj za svadbarski kupus.Ovo jelo pored omiljenog kiselog kupusa, sadrži i više vrsta mesa, a preliva se mašću i spada u prave gurmanluke.Ručak koji će obradovati celu porodicu se praktično sam sprema, jer svi sastojci se samo iseku i poslažu u šerpu. 

  • Sastojci:
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 2 kg suvog mesa 
  • 500-700 g slanine
  • 1 kg junećeg buta 
  • 1/2 kg svinjskih rebaraca
  • 2 ljubičasta luka 
  • 8 čenova belog luka
  • 4 lovorova lista 
  • 20 zrna bibera
  • 3 kašike masti
  • 1 kašika slatke crvene paprike 

Priprema: 

Kiseli kupus operite i presecite na pola, a onda svaku polovinu na tri dela (vodite računa da koren kupusa obuhvata svako isečeno parče, jer on drži kupus da se ne raspane tokom kuvanja). Uzmite veliku šerpu, pa poređajte isečeni kiseli kupus, neka koren kupusa bude na dnu. U maloj šerpi istopite mast i dodajte slatku crvenu papriku. Brzo promešajte i vreli preliv sipajte preko kupusa (par kašika). Preko kupusa pospite seckani crni i beli luk, kao i meso (možete da isečete i ne morate), biber u zrnu i lovorov list. Ponovo poređajte kupus, prelijte ga smesom od masti i slatke paprike, pa luk, meso i biber, kao i lovorov list. Poslednji red treba da bude kupus i njega prelijte smesom od masti i poklopite. Kuvajte na umerenoj temeperaturi minimum 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Potom preko toga sakom onako bogato posuti naseceni luk ( jer ga ima dosta ) , beli luk , biber u zrnu i lovorov list ....pa preko toga slagati meso .