Danas mnoga domaćinstva slave Aranđelovdan, ali zbog velikog broja obaveza razumljivo je da nisu svi stigli da pripreme slavsku trpezu. Ako spadate u tu grupu ljudi, imamo sjajno rešenje za vas! Pripremite pečenje iz rerne bez puno truda i utrošenog vremena. Jednostavan recept za pečenje za sve prilike! Svinjetina se jednostavno posoli, poulji i ispeče. U pečenje se dodaje beli luk, a ukrašava žalfijom. Po želji, u pleh možete dodati i iseckan krompir zajedno sa paradajzom i svinjetinom.
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog buta
- 2 kašike ulja
- 1 kašika soli
- 2 češnja belog luka
- 2 paradajza
- 1 kašika listova žalfije
Recept za brzinsko pečenje za Aranđelovdan 2023:
Isecite kožu, a potom u svinjetinu utrljajte rukama ulje i so. Pecite u rerni na 220°C oko 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite pečenje iseckanim belim lukom, pokrijte alu folijom i ostavite 10 minuta. Dodajte paradajz, pa pecite još 10 minuta, dok ne omekša. Ukrasite pečenje listovima žalfije. Preporučujemo da vidite koje su to "cake" kako da napravite pečenje kao profesionalac.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus