Za današnji ručak predlažemo krmenadle. Ove sočne krmenadle u slatko-kiselom sosu naročito će se dopasti onima koji vole začinjeno meso. Spremaju se sa soja sosem, kao i sa uobičajenim začinima kao što su biber i so. Pored toga, dodaje se i isceđen limun. Neobične kombinacije ukusa koje daju fantastičan rezultat!

Sastojci:

  • 2 veće krmenadle
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • isceđen sok od 1/2 limuna
  • 3 kašike putera
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • 3 kašike meda
  • mladi luk (opciono)

Recept za krmenadle sa sojinim sosom i limunom:

Posolite i pobiberite krmenadle sa obe strane, pa utrljajte začine. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte krmenadle i polovinu isceđenog soka od limuna. Okrenite krmenadle, pa prelijte sa ostatkom limunovog soka. Pržite sa obe strane meso dok ne poprimi zlatno-braon boju. Izvadite ih, a potom u tiganj ubacite puter i iseckan beli luk. Propržite smesu dok luk ne porumeni, pa vratite krmenadle. Okrenite ih kako bi cela površina mesa bila uvaljana u puter i beli luk. Potom dodajte soja sos i med. Promešajte, pa poklopite krmenadle i ostavite da se krčkaju u soja sosu par minuta. Pospite krmenadle sa sojinim sosom i limunom iseckanim mladim lukom (možete koristiti i vlašac) kao ukras i služite. Isprobajte krmenadle u vulkan sosu.

BONUS VIDEO:

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Kurir

 Izvor: StvarUkusa