Za današnji ručak predlažemo krmenadle. Ove sočne krmenadle u slatko-kiselom sosu naročito će se dopasti onima koji vole začinjeno meso. Spremaju se sa soja sosem, kao i sa uobičajenim začinima kao što su biber i so. Pored toga, dodaje se i isceđen limun. Neobične kombinacije ukusa koje daju fantastičan rezultat!
Sastojci:
- 2 veće krmenadle
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- isceđen sok od 1/2 limuna
- 3 kašike putera
- 3 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 3 kašike meda
- mladi luk (opciono)
Recept za krmenadle sa sojinim sosom i limunom:
Posolite i pobiberite krmenadle sa obe strane, pa utrljajte začine. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte krmenadle i polovinu isceđenog soka od limuna. Okrenite krmenadle, pa prelijte sa ostatkom limunovog soka. Pržite sa obe strane meso dok ne poprimi zlatno-braon boju. Izvadite ih, a potom u tiganj ubacite puter i iseckan beli luk. Propržite smesu dok luk ne porumeni, pa vratite krmenadle. Okrenite ih kako bi cela površina mesa bila uvaljana u puter i beli luk. Potom dodajte soja sos i med. Promešajte, pa poklopite krmenadle i ostavite da se krčkaju u soja sosu par minuta. Pospite krmenadle sa sojinim sosom i limunom iseckanim mladim lukom (možete koristiti i vlašac) kao ukras i služite. Isprobajte krmenadle u vulkan sosu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem