Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, onda vam predlažemo da napravite najsočnije krmenadle. Ovo jelo će vam se posebno dopasti ako volite začinjenu i pikantnu hranu, a priprema je nikad jednostavija. Krmenadle se kuvaju u ljutom vulkanskom sosu, a mogu da se služite uz pire krompir ili salatu. 

  • Sastojci: 
  • 3 krmenadle
  • 4 kašike srirača sos
  • 1 kašika meda 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 2 kašike putera 
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike 
  • 2-3 kašike vode 

Priprema:
Prvo nauljite krmenadle, a u posudi pomešajte so, biber, beli luk u prahu, italijanski začin, slatku mlevenu papriku i pospite sa obe strane mesa. Lepo utrljajte. U tiganj sipajte malo ulja, pa prvo propržite meso tamo gde je masnoća, a onda i celu šniclu. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i mleveni đumbir. Zatim dodajte tucanu papriku i srirača sos, kao i med. Promešajte. Kada krene da krčka sipajte sirće i vodu da malo razredite. Vratite meso i prelijte ga sosom, pa ostavite još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa