Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, onda vam predlažemo da napravite najsočnije krmenadle. Ovo jelo će vam se posebno dopasti ako volite začinjenu i pikantnu hranu, a priprema je nikad jednostavija. Krmenadle se kuvaju u ljutom vulkanskom sosu, a mogu da se služite uz pire krompir ili salatu.
- Sastojci:
- 3 krmenadle
- 4 kašike srirača sos
- 1 kašika meda
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 kašike putera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 2-3 kašike vode
Priprema:
Prvo nauljite krmenadle, a u posudi pomešajte so, biber, beli luk u prahu, italijanski začin, slatku mlevenu papriku i pospite sa obe strane mesa. Lepo utrljajte. U tiganj sipajte malo ulja, pa prvo propržite meso tamo gde je masnoća, a onda i celu šniclu. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i mleveni đumbir. Zatim dodajte tucanu papriku i srirača sos, kao i med. Promešajte. Kada krene da krčka sipajte sirće i vodu da malo razredite. Vratite meso i prelijte ga sosom, pa ostavite još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem