Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNE KRMENADLE U SOSU OD PEČURAKA: Ručak u jednoj posudi i za manje od pola sata (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Neodoljive krmenadle u sosu od pečuraka poslužite sa pire krompirom.

 Sočne krmenadle u sosu od pečuraka Izvor: Printscreen/YT/ Kitchen Sanctuary

Krmenadle možete da ispohujete, ispečete, dinstate u sosu... Postoji milion načina za njihovu pripremu, ali ako preterate sa termičkom obradom one mogu biti suve i gumene. Obično im je dovoljno oko 7-8 minuta. Napravite krmenadle u sosu od pečuraka i garantovano će biti sočne. U sos pored pečuraka i pavlake za kuvanje ide i bujon, koji je zaslužan za bolju ukus gotovo svakog jela

  • Sastojci:
  • 4 krmenadle (bez kostiju) 
  • 1 crni luk 
  • 6 pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 360 ml pilećeg bujona 
  • 1/2 kašike paradajz pirea
  • 1/2 kašike sirćeta
  • 60 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:
Posolite i pobiberite meso sa obe strane i lepo utrljajte. Zatim lepo propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte još kašiku ulja. Dodajte iseckani crni luk i pečurke, pa posolite i pobiberite. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte i bujon i lepo promešajte. Dodajte paradajz pire, sirće i pavlaku za kuvanje i opet promešajte. Vratite meso i dinstajte još nekih 10 minuta dok se sos ne zgusne. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti