Krmenadle možete da ispohujete, ispečete, dinstate u sosu... Postoji milion načina za njihovu pripremu, ali ako preterate sa termičkom obradom one mogu biti suve i gumene. Obično im je dovoljno oko 7-8 minuta. Napravite krmenadle u sosu od pečuraka i garantovano će biti sočne. U sos pored pečuraka i pavlake za kuvanje ide i bujon, koji je zaslužan za bolju ukus gotovo svakog jela

  • Sastojci:
  • 4 krmenadle (bez kostiju) 
  • 1 crni luk 
  • 6 pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 360 ml pilećeg bujona 
  • 1/2 kašike paradajz pirea
  • 1/2 kašike sirćeta
  • 60 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:
Posolite i pobiberite meso sa obe strane i lepo utrljajte. Zatim lepo propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte još kašiku ulja. Dodajte iseckani crni luk i pečurke, pa posolite i pobiberite. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte i bujon i lepo promešajte. Dodajte paradajz pire, sirće i pavlaku za kuvanje i opet promešajte. Vratite meso i dinstajte još nekih 10 minuta dok se sos ne zgusne. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE