Krmenadle možete da ispohujete, ispečete, dinstate u sosu... Postoji milion načina za njihovu pripremu, ali ako preterate sa termičkom obradom one mogu biti suve i gumene. Obično im je dovoljno oko 7-8 minuta. Napravite krmenadle u sosu od pečuraka i garantovano će biti sočne. U sos pored pečuraka i pavlake za kuvanje ide i bujon, koji je zaslužan za bolju ukus gotovo svakog jela.
- Sastojci:
- 4 krmenadle (bez kostiju)
- 1 crni luk
- 6 pečuraka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 1/2 kašike paradajz pirea
- 1/2 kašike sirćeta
- 60 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Posolite i pobiberite meso sa obe strane i lepo utrljajte. Zatim lepo propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa u isti sipajte još kašiku ulja. Dodajte iseckani crni luk i pečurke, pa posolite i pobiberite. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte i bujon i lepo promešajte. Dodajte paradajz pire, sirće i pavlaku za kuvanje i opet promešajte. Vratite meso i dinstajte još nekih 10 minuta dok se sos ne zgusne. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus