Rolovana piletina uvek je odlično rešenje. Brzo se sprema, dekorativna je i odlično krasi slavske trpeze, a pored toga je izuzetno i ukusna. Možete se opredeliti za rolovanu piletinu sa krompirom, a možete isprobati malo drugačiji ukus i to sa orasima. U nadev idu i brusnice, a kombinacija namirnica je manje uobičajena, ali perfektna. U recept ide i kozji sir, ali ako ga nemate možete koristiti onaj koji imate kod kuće.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 šolje vode
  • 2 kašike soli + 1/2 kašičice soli
  • 120 g kozjeg sira
  • 1/3 šolje sušene brusnice
  • 1 kašičica iseckanog ruzmarina
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1/3 šolje sitno seckanih oraha
  • 1/4 kašičice bibera

Recept za pileći rolat sa orasima i brusnicom:

Piletinu stavite u posudu sa vodom u ubacite 2 kašike soli. Ostavite tako 30 minuta. U međuvremenu u blender ubacite kozji sir, brusnicu i ruzmarin, pa blendajte dok se brusnice ne iseckaju jednako. U manjoj činiji pomešajte dižon senf i iseckan beli luk. Izvadite piletinu iz vode i stavite u kesu sa zip zatvaračem. Istucite piletinu čekićem za meso na debiljinu od oko 1 cm. Prebacite piletinu na radnu površinu i začinite ostatkom soli i biberom. Ravnomerno po piletini rasporedite nadev sa brusnicom. Urolajte piletinu pa je prebacite na pleh obložen pek papirom. Premažite rolovanu piletinu senfom i belim lukom, pa pospite seckane orahe. Pecite rolovanu piletinu u rerni oko 20-30 minuta na 180°C. Nakon toga, sačekajte oko 10 minuta pre služenja rolovane piletine sa orasima i brusnicom. Preporučujemo i rolovanu piletinu sa slaninicom.

BONUS VIDEO:

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa