Bela čorbaje, bez svake sumnje, jedno od omiljenih predjela na našim trpezama. Najčešće se sprema bela teleća čorba, a mi vam za danas predlažemo belučorbu sa mlevenim mesom. Još je pikantnijeg ukusa jer u recept ide i čili papričica. Nepogrešiv izbor za hladne dane.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 stabljika praziluka
  • 1 stabljika celera
  • 1 koren peršuna
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena čili papričica
  • 200 g mlevenog mesa
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • začinska paprika po ukusu
  • 3 krompira
  • 2 l vrele vode
  • 1 jaje
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 struk mirođije

Recept za belu čorbu od mlevenog mesa:

Iseckajte glavicu crnog luka i propržite na malo ulja i srednjoj vatri. Iseckajte i praziluk pa i njega dodajte u tiganj. Iseckajte celer i koren peršuna, pa i njega prodinstajte sa ostatkom povrća za belu čorbu. Dobro promešajte, pa ubacite izrendanu šargarepu. Promešajte povrće, poklopite i ostavite da se dinsta oko 5 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte beli luk i zelenu čili papričicu, pa ih ubacite zajedno sa mlevenim mesom i dinstanim povrće. Ubacite so, biber i začinsku papriku po ukusu, promešajte, pa dinstajte još oko 10 minuta. Isecite krompire na kockice, ubacite ih u mleveno meso i povrće, pa prelijte sa vrelom vodom. Promešajte belu čorbu i kuvajte oko 15 minuta. U činiju ubacite jaje, pavlaku za kuvanje i brašno, dobro promešajte, pa dodajte u belu čorbu mešajući. Ostavite da se krčka oko 10 minuta. Iseckajte mirođiju, pa je dodajte kada bela čorba bude gotova. Promešajte i služite. Preporučujemo i belu čorbu od povrća.

BONUS VIDEO:

Kako se pravi čorba od vrganja? Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa