Bela čorbaje, bez svake sumnje, jedno od omiljenih predjela na našim trpezama. Najčešće se sprema bela teleća čorba, a mi vam za danas predlažemo belučorbu sa mlevenim mesom. Još je pikantnijeg ukusa jer u recept ide i čili papričica. Nepogrešiv izbor za hladne dane.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 stabljika praziluka
- 1 stabljika celera
- 1 koren peršuna
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 zelena čili papričica
- 200 g mlevenog mesa
- so po ukusu
- biber po ukusu
- začinska paprika po ukusu
- 3 krompira
- 2 l vrele vode
- 1 jaje
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 1 struk mirođije
Recept za belu čorbu od mlevenog mesa:
Iseckajte glavicu crnog luka i propržite na malo ulja i srednjoj vatri. Iseckajte i praziluk pa i njega dodajte u tiganj. Iseckajte celer i koren peršuna, pa i njega prodinstajte sa ostatkom povrća za belu čorbu. Dobro promešajte, pa ubacite izrendanu šargarepu. Promešajte povrće, poklopite i ostavite da se dinsta oko 5 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte beli luk i zelenu čili papričicu, pa ih ubacite zajedno sa mlevenim mesom i dinstanim povrće. Ubacite so, biber i začinsku papriku po ukusu, promešajte, pa dinstajte još oko 10 minuta. Isecite krompire na kockice, ubacite ih u mleveno meso i povrće, pa prelijte sa vrelom vodom. Promešajte belu čorbu i kuvajte oko 15 minuta. U činiju ubacite jaje, pavlaku za kuvanje i brašno, dobro promešajte, pa dodajte u belu čorbu mešajući. Ostavite da se krčka oko 10 minuta. Iseckajte mirođiju, pa je dodajte kada bela čorba bude gotova. Promešajte i služite. Preporučujemo i belu čorbu od povrća.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus