Zelena boginja smuti, koji se pravi u činiji je odličan izbor za užinu ili doručak. Energija u tanjiru, a voće možete da kombinujete po želji. Možda će vam se dopasti i smuti od spanaća i banane. Za zelenu boginju smuti potrebna vam je mešavina semenja. Evo kako da napravite zelenu boginju – smuti u činiji!
Sastojci:
- 2 banane, narezane
- 1 zreo avokado, očišćen od koštica, oguljen i isečen na kockice
- 1 mali zreli mango, očišćen od koštica, oguljen i isečen na komade
- 100 g spanaća (svež ili smrznut)
- 250 ml mleka
- 1 kašika nezaslađenog putera od kikirikija
- 1 kašika meda
- 1 kašika čia semena
- 1 kašika lanenog semena
- 4 kašike semena bundeve
- 4 kašike semena suncokreta
- 4 kašike kokosovih pahuljica
- 4 kašike badema u listićima
- ¼ kašičice mlevenog cimeta
- 2 kašike meda
Recept za zelenu boginju – smuti u činiji:
Pripremite banane:
Za zelenu boginju smuti u činiji potrebno je da banane narežite i poređate preko manjeg pleha obloženog papirom za pečenje. Zamrznite 2 sata dok se ne očvrsne.
Pripremite mešavinu semena:
Za mešavinu semena zagrejte rernu na 180 i obložite pleh za pečenje pergamentom. Sipajte semenke, kokos i bademe u činiju, dodajte cimet i pokapajte medom. Promešajte dok sve ne bude dobro premazano, a zatim rasporedite po plehu za pečenje u ravnom sloju. Pecite 10-15 minuta, mešajući svakih 5 minuta, dok se semenke lagano prže. Ostavite da se ohlade.
Servirajte i uživajte!
Stavite avokado, mango, spanać, mleko, puter od orašastih plodova, smrznute kriške banane i med u blender i umutite do konzistencije gustog smutija. Podeliti između dve činije i poređati voće na vrh. Pospite 1-2 kašike mešavine semena preko svake činije i jedite odmah. Uživajte u zelenoj boginji smutiju u činiji!
Pročitajte i ovo SJAJNA IDEJA ZA DORUČAK - SMUTI SA JOGURTOM I VOĆEM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem