Svinjsko meso je savršen predlog za ručak, najbolje od svega je što se odlično slaže sa skoro svima namirnicama, pa možete da ga poslužite sa prilogom po želji. Danas vam donosimo najjednostavniji i najbrži recept za sočno svinjsko meso koje se na kraju preliva slatko-kiselim sosom.
Sastojci:
- 450 g svinjskog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3/4 šolje soka od jabuke
- 1/4 šolje meda
- 2 kašike jabukovog sirćeta
Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom umaku:
Pripremite meso
Isecite meso na šnicle, pa lepo posolite i pobiberite. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa kratko propržite meso sa svih strana. Prebacite meso u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Napravite preliv
U tiganj sipajte sok od jabuke, med i sirće, pa ostavite da proključa. Kuvajte i mešajte još nekih 5 minuta.
Servirajte meso
Izavadite meso iz tiganja, pa ostavite da se ohladi par minuta, a zatim prelijte glazurom.
Pročitajte i ovo: Svinjsko meso u sosu od pavlake i kiselih krastavaca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus