Svinjsko meso je savršen predlog za ručak, najbolje od svega je što se odlično slaže sa skoro svima namirnicama, pa možete da ga poslužite sa prilogom po želji. Danas vam donosimo najjednostavniji i najbrži recept za sočno svinjsko meso koje se na kraju preliva slatko-kiselim sosom

Sastojci:

  • 450 g svinjskog mesa 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3/4 šolje soka od jabuke
  • 1/4 šolje meda 
  • 2 kašike jabukovog sirćeta

Recept za svinjsko meso u slatko-kiselom umaku:

13:37
Korak 1

Pripremite meso 

Isecite meso na šnicle, pa lepo posolite i pobiberite. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa kratko propržite meso sa svih strana. Prebacite meso u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.  

13:38
Korak 2

Napravite preliv

U tiganj sipajte sok od jabuke, med i sirće, pa ostavite da proključa. Kuvajte i mešajte još nekih 5 minuta.

13:38
Korak 3

Servirajte meso

Izavadite meso iz tiganja, pa ostavite da se ohladi par minuta, a zatim prelijte glazurom. 

Pročitajte i ovo: Svinjsko meso u sosu od pavlake i kiselih krastavaca

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)