Ukusno i sočno meso je uvek dobar izbor za ručak, a svinjsko se dosta lako sprema. Prvo se isprži, a onda se od par sastojaka koji se vrhunski kombinuju napravi odličan sos u kojem šnicle nastavljaju da se krčkaju kako bi bilo mekane kao duša, a za vreme kuvanja one i upijaju umak koji ih čini aromatičnijim. Ovako pripremljenosvinjsko meso može da se služi sa pire krompirom ili taljatelama.
- Sastojci:
- 4 svinjskih kotleta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice ruzmarina
- 6 čenova belog luka
- 20 g putera
- 4 kašike meda
- 5 kašika pilećeg bujona
- 2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
U činiji pomešaje so, biber, beli luk u prahu i ruzmarin. Šnicle osušite, pa dobro utrljajte začine sa obe strane. U tiganj sipajte 2 kašike ulja i ispžite meso. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter i kada se otopi sitno seckani beli luk. Zatim sipajte med, bujon (pomešajte kocku supe sa dve šolje vode i onda uzmite 5 kašika) i sirće. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Sipajte i tečnost koju je meso pustilo dok je bilo na tanjiru. Tokom kuvanja okrenite meso par puta, a takođe ga i zalijte povremeno sosom. Služite posuto seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem