Ukusno i sočno meso je uvek dobar izbor za ručak, a svinjsko se dosta lako sprema. Prvo se isprži, a onda se od par sastojaka koji se vrhunski kombinuju napravi odličan sos u kojem šnicle nastavljaju da se krčkaju kako bi bilo mekane kao duša, a za vreme kuvanja one i upijaju umak koji ih čini aromatičnijim. Ovako pripremljenosvinjsko meso može da se služi sa pire krompirom ili taljatelama.
- Sastojci:
- 4 svinjskih kotleta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice ruzmarina
- 6 čenova belog luka
- 20 g putera
- 4 kašike meda
- 5 kašika pilećeg bujona
- 2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
U činiji pomešaje so, biber, beli luk u prahu i ruzmarin. Šnicle osušite, pa dobro utrljajte začine sa obe strane. U tiganj sipajte 2 kašike ulja i ispžite meso. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter i kada se otopi sitno seckani beli luk. Zatim sipajte med, bujon (pomešajte kocku supe sa dve šolje vode i onda uzmite 5 kašika) i sirće. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Sipajte i tečnost koju je meso pustilo dok je bilo na tanjiru. Tokom kuvanja okrenite meso par puta, a takođe ga i zalijte povremeno sosom. Služite posuto seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus