Ukusno i sočno meso je uvek dobar izbor za ručak, a svinjsko se dosta lako sprema. Prvo se isprži, a onda se od par sastojaka koji se vrhunski kombinuju napravi odličan sos u kojem šnicle nastavljaju da se krčkaju kako bi bilo mekane kao duša, a za vreme kuvanja one i upijaju umak koji ih čini aromatičnijim. Ovako pripremljenosvinjsko meso može da se služi sa pire krompirom ili taljatelama. 

  • Sastojci:
  • 4 svinjskih kotleta
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice ruzmarina 
  • 6 čenova belog luka
  • 20 g putera
  • 4 kašike meda
  • 5 kašika pilećeg bujona
  • 2 kašike jabukovog sirćeta

Priprema:
U činiji pomešaje so, biber, beli luk u prahu i ruzmarin. Šnicle osušite, pa dobro utrljajte začine sa obe strane. U tiganj sipajte 2 kašike ulja i ispžite meso. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter i kada se otopi sitno seckani beli luk. Zatim sipajte med, bujon (pomešajte kocku supe sa dve šolje vode i onda uzmite 5 kašika) i sirće. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Sipajte i tečnost koju je meso pustilo dok je bilo na tanjiru. Tokom kuvanja okrenite meso par puta, a takođe ga i zalijte povremeno sosom. Služite posuto seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE