Pohovano belo meso spada među omiljene obroke, pogotovo kod dece. Ako želite da ga napravite tako da bude ukusnije i drugačije nego inače, naš predlog je ovaj recept.Meso se se pre nego što ga umočite u jaja i brašno premazuje krem sirom, a onda se krčka u aromatičnom sosu od belog vina, peršuna i belog luka. Ovako pripremljeno belo meso niste probali, a garantovano će vam se dopasti. Služite sa pire krompirom. 

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg filea 
  • 80 g krem sira 
  • 150 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 20 ml mleka 
  • 2 kašike seckanog peršuna 
  • 50 g putera 
  • 3 čena belog luka 
  • 150 ml belog vina 
  • 1 limun 

Priprema:
Meso malo istucite, pa onda posolite i pobiberite meso sa obe strane. Jaja umutite sa mleko, a takođe ih posolite i pobiberite i pospite kašikom seckanog peršuna. Meso premažite krem sirom, pa ih uvaljajte u jaja, a onda i u brašno, pa ispržite na malo zagrejanog ulja. Izvadite meso, pa istopite puter i dodajte mleveni beli luk, belo vino i rendanu koru limuna. Kada krene da vri sos vratite meso i ostavite kratko u tiganju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE