Pohovano belo meso spada među omiljene obroke, pogotovo kod dece. Ako želite da ga napravite tako da bude ukusnije i drugačije nego inače, naš predlog je ovaj recept.Meso se se pre nego što ga umočite u jaja i brašno premazuje krem sirom, a onda se krčka u aromatičnom sosu od belog vina, peršuna i belog luka. Ovako pripremljeno belo meso niste probali, a garantovano će vam se dopasti. Služite sa pire krompirom.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 80 g krem sira
- 150 g brašna
- 2 jajeta
- 20 ml mleka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 50 g putera
- 3 čena belog luka
- 150 ml belog vina
- 1 limun
Priprema:
Meso malo istucite, pa onda posolite i pobiberite meso sa obe strane. Jaja umutite sa mleko, a takođe ih posolite i pobiberite i pospite kašikom seckanog peršuna. Meso premažite krem sirom, pa ih uvaljajte u jaja, a onda i u brašno, pa ispržite na malo zagrejanog ulja. Izvadite meso, pa istopite puter i dodajte mleveni beli luk, belo vino i rendanu koru limuna. Kada krene da vri sos vratite meso i ostavite kratko u tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus