Kebab je jelo od mlevenog mesa, luka i začina, a dosta podseća na ćevape. Jedna od razlika je u tome što se kebab pravi pomoću štapića za ražnjić. Ukus je fantasitčan, a može da se služi sa umakom po želji, povrćem, salatom... U nastavku teksta pročitajte kako da na najlakši način napravite kebab od malo sastojaka i to jeftinih.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (goveđeg)
- 1 crni luk
- peršun
- začini po želji
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk i peršun, pa začinite po želji. Dobro sjedinite. Uzmite drvene štapiće za ražnjiće i onda obmotajte meso skoro celom dužinom. Poređajte u nauljeni pleh i pecite na 190°C oko 25 minuta. Izvadite kebab, okrenite i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus