Kebab je jelo od mlevenog mesa, luka i začina, a dosta podseća na ćevape. Jedna od razlika je u tome što se kebab pravi pomoću štapića za ražnjić. Ukus je fantasitčan, a može da se služi sa umakom po želji, povrćem, salatom... U nastavku teksta pročitajte kako da na najlakši način napravite kebab od malo sastojaka i to jeftinih. 

  • Sastojci:
  • 500 g mlevenog mesa (goveđeg)
  • 1 crni luk 
  • peršun
  • začini po želji

Priprema: 
U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk i peršun, pa začinite po želji. Dobro sjedinite. Uzmite drvene štapiće za ražnjiće i onda obmotajte meso skoro celom dužinom. Poređajte u nauljeni pleh i pecite na 190°C oko 25 minuta. Izvadite kebab, okrenite i pecite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE