Belo meso svi najčešće spremaju za ručak, jer je izbor jela sa ovom namirnicom beskonačan. Slaže sa skoro svima začinima i sosovima, a i ne košta puno, pa je vrlo praktično za upotrebu. Ako ste ljubitelj piletine, onda je spremite u kremastom sosu od pečuraka.Kombinacija sastojaka je savršena, a najbolje je da ovo jelo poslužite sa pire krompirom i graškom. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg belog mesa 
  • 45 g brašna 
  • začini po želji
  • Za sos: 
  • 2 kašike neslanog putera 
  • 3 srednja crna luka
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 kašičica majčine dušice 
  • 25 g brašna 
  • 1 l pilećeg bujona (kocka za supu) 
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike sok od limuna  
  • 20 šampinjona
  • 240 ml pavlake za kuvanje

Priprema:
Isecite meso na kockice, pa sipajte u posudu. Pospite brašno, pa posolite i pobiberite. Možete da dodate još neki začin ako želite. Dobro rukama sjedinite, pa propržite u dubokom tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Izvadite meso, pa dodajte puter i kada se otopi dodajte sitno seckani crni luk, kao i mleveni beli. Posolite i pospite majčinom dušicom i promešajte. Kada luk omekša dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte bujon (pravi se tako što u litar vode razblažite pileću kocku za supu). Dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa sipajte mleko i limunov sok. Kuvajte dok ne krene da ključa.Nakon toga dodajte sekcane pečurke i vratite meso. Posolite i pobiberite, promešajte, poklopite i smanjite temperaturu. Kuvajte još 20 minuta. Dodajte i pavlaku za kuvanje, promešajte i kuvajte još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE