Ova piletina je savršen predlog za ručak jer je kremasta, brzo se priprema i neverovatnog je ukusa. Možete je služiti sa testeninom ili krompirom. Može i samo salata kao prilog.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- so
- biber
- 4 pileća filea
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 3/4 šolje desertnog vina
- 3/4 šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. Zatim piletinu uvaljajte u brašno. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri rastopite jednu kašiku putera i ulja. Dodajte piletinu i pecite po pet minuta sa obe strane. Treba da dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite na čist tanjir.
Napravite sos: Rastopite preostalu kašiku putera u tiganju gde ste pržili meso i dodajte iseckane šampinjone. Kuvajte dok pečurke ne budu gotove. Ako vam deluje da u tiganju nema više tečnosti dodajte malo maslinovog ulja. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Dodajte vino, bujon, pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Ostavite da proključa. Vratite piletinu u tiganj i ostavite da se krčka nekih deset minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus