Ova piletina je savršen predlog za ručak jer je kremasta, brzo se priprema i neverovatnog je ukusa. Možete je služiti sa testeninom ili krompirom. Može i samo salata kao prilog.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • so
  • biber
  • 4 pileća filea
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 230 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 3/4 šolje desertnog vina
  • 3/4 šolje pilećeg bujona
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

U tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. Zatim piletinu uvaljajte u brašno. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri rastopite jednu kašiku putera i ulja. Dodajte piletinu i pecite po pet minuta sa obe strane. Treba da dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite na čist tanjir.

Napravite sos: Rastopite preostalu kašiku putera u tiganju gde ste pržili meso i dodajte iseckane šampinjone. Kuvajte dok pečurke ne budu gotove. Ako vam deluje da u tiganju nema više tečnosti dodajte malo maslinovog ulja. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Dodajte vino, bujon, pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Ostavite da proključa. Vratite piletinu u tiganj i ostavite da se krčka nekih deset minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs