Ova piletina je savršen predlog za ručak jer je kremasta, brzo se priprema i neverovatnog je ukusa. Možete je služiti sa testeninom ili krompirom. Može i samo salata kao prilog.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- so
- biber
- 4 pileća filea
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 3/4 šolje desertnog vina
- 3/4 šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. Zatim piletinu uvaljajte u brašno. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri rastopite jednu kašiku putera i ulja. Dodajte piletinu i pecite po pet minuta sa obe strane. Treba da dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite na čist tanjir.
Napravite sos: Rastopite preostalu kašiku putera u tiganju gde ste pržili meso i dodajte iseckane šampinjone. Kuvajte dok pečurke ne budu gotove. Ako vam deluje da u tiganju nema više tečnosti dodajte malo maslinovog ulja. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Dodajte vino, bujon, pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Ostavite da proključa. Vratite piletinu u tiganj i ostavite da se krčka nekih deset minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem