Odličan predlog za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- so
- 100 g krem sira
- 1/2 šolje smrznutog spanaća
- 1 šolja rendane mocarele
- malo tucane paprike
- 4 trake slanine (svaku isecite na 4 dela)
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C i na pleh stavite foliju. Napravite proreze po mesu po širini, ali pazite da ne presečete skroz. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pripremljen pleh.
U srednjoj posudi pomešajte krem sir, spanać koji ste prethodno odmrzli i ocedili i ½ šolje mocarele. Posolite i pobiberite i stavite malo tucane paprike, pa sve lepo promešajte. Svaki drugi prorez napunite smesom od sira i spanaća, a preostale proreze napunite komadom slanine. Ostatak mocarele stavite preko piletine i malo nauljite. Pecite dok piletina ne bude kuhana, a slanina hrskava nekih 35 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus