Odličan predlog za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- so
- 100 g krem sira
- 1/2 šolje smrznutog spanaća
- 1 šolja rendane mocarele
- malo tucane paprike
- 4 trake slanine (svaku isecite na 4 dela)
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C i na pleh stavite foliju. Napravite proreze po mesu po širini, ali pazite da ne presečete skroz. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pripremljen pleh.
U srednjoj posudi pomešajte krem sir, spanać koji ste prethodno odmrzli i ocedili i ½ šolje mocarele. Posolite i pobiberite i stavite malo tucane paprike, pa sve lepo promešajte. Svaki drugi prorez napunite smesom od sira i spanaća, a preostale proreze napunite komadom slanine. Ostatak mocarele stavite preko piletine i malo nauljite. Pecite dok piletina ne bude kuhana, a slanina hrskava nekih 35 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem