Odličan predlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • so
  • 100 g krem sira
  • 1/2 šolje smrznutog spanaća
  • 1 šolja rendane mocarele
  • malo tucane paprike
  • 4 trake slanine (svaku isecite na 4 dela)
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C i na pleh stavite foliju. Napravite proreze po mesu po širini, ali pazite da ne presečete skroz. Posolite i pobiberite, pa poređajte na pripremljen pleh.

U srednjoj posudi pomešajte krem sir, spanać koji ste prethodno odmrzli i ocedili i ½ šolje mocarele. Posolite i pobiberite i stavite malo tucane paprike, pa sve lepo promešajte. Svaki drugi prorez napunite smesom od sira i spanaća, a preostale proreze napunite komadom slanine. Ostatak mocarele stavite preko piletine i malo nauljite. Pecite dok piletina ne bude kuhana, a slanina hrskava nekih 35 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs