Pripremite ćufte na meksički način i oduševite vašu porodicu. Priprema i kuvanje ovog obroka oduzeće vam samo pola sata, a ukus je nezaboravan.
Sastojci:
- 750 g mlevenog mesa
- 2 šolje rendane gaude ili trapista
- 1/2 šolje prezli
- 2 kašike isecaknog svežeg peršuna
- 2 sitno seckana čena belog luka
- 1 sitno seckana ljuta paprika
- 1 veliko jaje
- 1 kašika mlevenog kumina
- so
- biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 seckanog velikog crnog luka
- 2 konzerve pelata
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte mleveno meso, jednu šolju kačkavalja, prezle, peršun, beli luk, ljutu papriku, jaje i kumin, pa posolite i pobiberite. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte u ćufte.
U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte ćufte i propržite nekih 2 minuta, a zatim prebacite u tanjir. U tiganj dodajte luk i pržite nekih 5 minuta dok ne omekša. Zatim sipajte i pelat i ostavite da proključa. Smanjite temperaturu i vratite ćufte u tiganj. Poklopite i krčkajte dok se ćufte ne skuvaju oko 10 minuta. Preko sipajte preostalju šolju kačkavalja i opet poklopite da se sir rastopi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus