Pripremite ćufte na meksički način i oduševite vašu porodicu. Priprema i kuvanje ovog obroka oduzeće vam samo pola sata, a ukus je nezaboravan.

Sastojci:

  • 750 g mlevenog mesa
  • 2 šolje rendane gaude ili trapista
  • 1/2 šolje prezli
  • 2 kašike isecaknog svežeg peršuna
  • 2 sitno seckana čena belog luka
  • 1 sitno seckana ljuta paprika
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašika mlevenog kumina
  • so
  • biber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 seckanog velikog crnog luka
  • 2 konzerve pelata

Priprema:

U srednjoj posudi pomešajte mleveno meso, jednu šolju  kačkavalja, prezle, peršun, beli luk, ljutu papriku, jaje i kumin, pa posolite i pobiberite. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte u ćufte.

U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte ćufte i propržite nekih 2 minuta, a zatim prebacite u tanjir. U tiganj dodajte luk i pržite nekih 5 minuta dok ne omekša. Zatim sipajte i pelat i ostavite da proključa. Smanjite temperaturu i vratite ćufte u tiganj. Poklopite i krčkajte dok se ćufte ne skuvaju oko 10 minuta. Preko sipajte preostalju šolju kačkavalja i opet poklopite da se sir rastopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs