Ručak koji će vas oduševiti. Poslužite uz krompiriće ili salatu.
Sastojci:
- 250 g praziluka
- 50 g parmezana
- 4 kašike kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 4 tanke ćureće šnicle (po150 g)
- 1 kašika putera
- 1 kašika ulja
- 250 ml supe od kocke
- 1-2 kašicice gustina
Priprema:
1. Iseckati praziluk, propržiti ga na ulju i ispasirati u blenderu. Pomešati parmezan sa 2 kašike kisele pavlake, prazilukom i senfom. Iseckati beli luk pa i njega dodati mešavini. Posoliti i pobiberiti.
2. Istanjiti i zaciniti šnicle, pa premazati filom. Uviti u rolnice i pričvrstiti.
3. Zagrejati puter i ulje u šerpi i ispržiti rolnice. Naliti supom i krčkati 20 minuta. Izvaditi rolnice.
4. U masnoću od prženja mesa umešati ostatak kisele pavlake, pa umešati gustin razmućen sa vrlo malo vode. Krčkati par minuta uz mešanje, da se zgusne. Servirati po želji uz rolnice koje se mogu ukrasiti sitno naseckanim svežim prazilukom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus