Ručak koji će vas oduševiti. Poslužite uz krompiriće ili salatu.

Sastojci:

  • 250 g praziluka
  • 50 g parmezana
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • 4 tanke ćureće šnicle (po150 g)
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika ulja
  • 250 ml supe od kocke
  • 1-2 kašicice gustina

Priprema:

1. Iseckati praziluk, propržiti ga na ulju i ispasirati u blenderu. Pomešati parmezan sa 2 kašike kisele pavlake, prazilukom i senfom. Iseckati beli luk pa i njega dodati mešavini. Posoliti i pobiberiti.

2. Istanjiti i zaciniti šnicle, pa premazati filom. Uviti u rolnice i pričvrstiti.

3. Zagrejati puter i ulje u šerpi i ispržiti rolnice. Naliti supom i krčkati 20 minuta. Izvaditi rolnice.

4. U masnoću od prženja mesa umešati ostatak kisele pavlake, pa umešati gustin razmućen sa vrlo malo vode. Krčkati par minuta uz mešanje, da se zgusne. Servirati po želji uz rolnice koje se mogu ukrasiti sitno naseckanim svežim prazilukom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs