Srbi ne mogu da zamsile ručak bez mesa, a ako volite da ga jedete, predlažemo i da ga spremite na drugačiji način. Do sada ste krmenadle obično pržili ili dinstali, ali ako želite da napravite najsočnije meso onda obavezno isprobajte ovaj recept. Tajna je u začinima, kojih ima dosta za što bolji ukus, a kada se ispeče premažite roštilj sosom. Nije obavezno, ali će on dati poseban šmek.Takođe, sastojci su jeftini i skoro svi ih već imaju kod kuće.
- Sastojci:
- 450 g krmenadli
- 1/2 limuna
- puter
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- roštilj sos (bbq), po želji
Priprema:
U posudu stavite meso, a onda ga očistite polutkom limuna i iscedite sok. Zatim preko sipajte vodu i lepo isperite kiselinu. Ovo ne morate da radite, ali i ukus je lepši nakon toga. Meso dobro osušite i poređajte na pleh. Pomešajte sve začine, što više to je bolje i dobro utrljajte u meso sa obe strane. Premažite istopljenim puterom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta, pa ostavite još 10 minuta da lepo uhvati koricu. Svaku šniclu premažite roštilj sosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus