Srbi ne mogu da zamsile ručak bez mesa, a ako volite da ga jedete, predlažemo i da ga spremite na drugačiji način. Do sada ste krmenadle obično pržili ili dinstali, ali ako želite da napravite najsočnije meso onda obavezno isprobajte ovaj recept. Tajna je u začinima, kojih ima dosta za što bolji ukus, a kada se ispeče premažite roštilj sosom. Nije obavezno, ali će on dati poseban šmek.Takođe, sastojci su jeftini i skoro svi ih već imaju kod kuće. 

  • Sastojci: 
  • 450 g krmenadli 
  • 1/2 limuna 
  • puter 
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica suvog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • roštilj sos (bbq), po želji

Priprema:
U posudu stavite meso, a onda ga očistite polutkom limuna i iscedite sok. Zatim preko sipajte vodu i lepo isperite kiselinu. Ovo ne morate da radite, ali i ukus je lepši nakon toga. Meso dobro osušite i poređajte na pleh. Pomešajte sve začine, što više to je bolje i dobro utrljajte u meso sa obe strane.  Premažite istopljenim puterom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta, pa ostavite još 10 minuta da lepo uhvati koricu. Svaku šniclu premažite roštilj sosom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE