Belo meso je prepuno proteina i sadrži izuzetno mali procenat masti, pa važi i za jedno od najzdravijih. Dosta je zahvalno za pripremu, jer može da se prži, peče, pohuje.... Svi gurmani koji vole da eksperimentišu sa hranom, neka isprobaju ovaj savršeni recept. Sve što je potreno da uradite jeste da ispržitemeso sa krupno sečenim crnim lukom, a onda da dodajte i slatko-kiseli sos od piva. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- 100 g brašna
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 40 g putera
- Za sos:
- 50 g senfa
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
- 1/2 čaše piva
Priprema:
Meso zasecite u obliku dijamanta (popreko i uzduž), pa posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno, pa propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i kada se otopi dodajte krupno sečen crni luk i mleveni beli. Pržite dok ne omekša, a onda vratite meso. Pomešajte senf, pivo, med i soja sos, pa prelijte preko. Poklopite i krčkajte 20 minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču
Najbrži uskršnji hleb u obliku pletenice