Belo meso je prepuno proteina i sadrži izuzetno mali procenat masti, pa važi i za jedno od najzdravijih. Dosta je zahvalno za pripremu, jer može da se prži, peče, pohuje.... Svi gurmani koji vole da eksperimentišu sa hranom, neka isprobaju ovaj savršeni recept. Sve što je potreno da uradite jeste da ispržitemeso sa krupno sečenim crnim lukom, a onda da dodajte i slatko-kiseli sos od piva. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- 100 g brašna
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 40 g putera
- Za sos:
- 50 g senfa
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
- 1/2 čaše piva
Priprema:
Meso zasecite u obliku dijamanta (popreko i uzduž), pa posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno, pa propržite sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i kada se otopi dodajte krupno sečen crni luk i mleveni beli. Pržite dok ne omekša, a onda vratite meso. Pomešajte senf, pivo, med i soja sos, pa prelijte preko. Poklopite i krčkajte 20 minuta, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus