Dinstajte belo meso sa lukom i dobićete jelo slično paprikašu ili gulašu. Još ako poslužite sa pire krompirom niko neće moći da odoli. Potrebno je manje od pola sata da se spremi, a ni sastojci nisu skupi. Ako želite da oduševite porodicu starim/novim jelom onda obavezno pripremite ovaj recept.
Sastojci:
2 crna luka
1 ljubičasti luk
400 g pilećeg filea
1 kašika ulja
2 kašike paradajz pirea
100 ml vode
Priprema:
Isecite crni i ljubičasti luk na rebarca, pa propržite kratko na ulju. Sipajte vodu i paradajz pire, promešajte i poklopite. Dinstajte 2-3 minuta. Meso isecite na kockice, pa stavite u činiju, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje. Dobro promešajte da se sve sjedini i propržite meso. Pred kraj dodajte i luk, pa promešajte i dinstajte još nekih 10 minuta, poklopljeno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove