Dinstajte belo meso sa lukom i dobićete jelo slično paprikašu ili gulašu. Još ako poslužite sa pire krompirom niko neće moći da odoli. Potrebno je manje od pola sata da se spremi, a ni sastojci nisu skupi. Ako želite da oduševite porodicu starim/novim jelom onda obavezno pripremite ovaj recept.
Sastojci:
2 crna luka
1 ljubičasti luk
400 g pilećeg filea
1 kašika ulja
2 kašike paradajz pirea
100 ml vode
Priprema:
Isecite crni i ljubičasti luk na rebarca, pa propržite kratko na ulju. Sipajte vodu i paradajz pire, promešajte i poklopite. Dinstajte 2-3 minuta. Meso isecite na kockice, pa stavite u činiju, posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje. Dobro promešajte da se sve sjedini i propržite meso. Pred kraj dodajte i luk, pa promešajte i dinstajte još nekih 10 minuta, poklopljeno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus