Pohovano meso niko neće odbiti, a sada isprobajte drugačiji recept. Umesto da uvaljate u brašno, jaja i prezle, vi u hlebne mrvice dodajte i kornfleks. Meso će biti hrskavo i sočno, a najbolji prilog uz ovako pripremljeno meso je pomfrit, krompir pire ili spanać. Ovo je omiljeni ručak svih generacija.
Sastojci:
- oko 600 g pilećeg fila
- 4 jajeta
- 100 g kukuruznih pahuljica
- 4 kašike prezli
- 3 kašike susama
- oko 100 g brašna
Priprema:
Šnicle isecite tanko, pa posolite i onda još malo izlupajte. U kesi pomešajte kukuruzne pahuljice, prezle i susam, pa je zatvorite i oklagijom izlujate da se sve usitni i sjedini. U jednu posudu sipajte umućena jaja, u drugu brašno i u treću kukuruzne pahuljice. Uvaljajte meso prvo u brašno, pa u jaja, pa u pahuljice. Pržite u vrelom ulju. Vadite na ubrus da se ocede.
Izvor: Šerpica
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem