Pohovano meso niko neće odbiti, a sada isprobajte drugačiji recept. Umesto da uvaljate u brašno, jaja i prezle, vi u hlebne mrvice dodajte i kornfleks. Meso će biti hrskavo i sočno, a najbolji prilog uz ovako pripremljeno meso je pomfrit, krompir pire ili spanać. Ovo je omiljeni ručak svih generacija. 

Sastojci:

  • oko 600 g pilećeg fila 
  • 4 jajeta 
  • 100 g kukuruznih pahuljica
  • 4 kašike prezli
  • 3 kašike susama
  • oko 100 g brašna

Priprema:

Šnicle isecite tanko, pa posolite i onda još malo izlupajte. U kesi pomešajte kukuruzne pahuljice, prezle i susam, pa je zatvorite i oklagijom izlujate da se sve usitni i sjedini. U jednu posudu sipajte umućena jaja, u drugu brašno i u treću kukuruzne pahuljice. Uvaljajte meso prvo u brašno, pa u jaja, pa u pahuljice. Pržite u vrelom ulju. Vadite na ubrus da se ocede. 

Izvor: Šerpica 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE