Recept kome ćete se definitivno vraćati je upravo ovaj. Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir, napunite smesom, pospete sirom i zapečete. Jedino što duže traje je pečenje, ali se lako pravi i savršenog je ukusa. Uživaje u zalogajima krompira punjenog šunkom i jajima!
- Sastojci:
- 5 krompira
- 5 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 150 g šunke
- 1 struk peršuna
- 2 prstohvata soli
- prstohvat bibera
- 70 ml maslinovo ulje
- Za posipanje:
- 150 g tvrdog sira
- malo bibera
- malo soli
Priprema:
Opran krompir poređajte sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Prekrijte pleh alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. U tiganj ubacite i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Usitnite peršun, pa ga dodajte u tiganj. Isecite četvrtinu krompira, pa izdubite unutrašnjost koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jedno jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem