Mesni rolati vrlo su praktična jela, možete ih služiti kao predjelo, samostalno jelo, a savršeni su i na svečanim trpezama. Za prave ljubitelje svinjetine, imamo sjajan predlog za današnji ručak. Marinirano svinjsko meso sa slaninomi duplim nadevom od pečuraka i krem sira sa dodatkom kapara. Nakon pečenja, premažite sosem od senfa i kečapa. Bogat ukus koji se pamti!
Sastojci:
- 1 kg svinjetine u komadu
- Za marinadu:
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašike bibera
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašike senfa
- Za punjenje:
- 300 g pečuraka
- 1 kašika ulja
- 200 g slanine
- 100 g krem sira
- 1 kašika kapra
- Za sos:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašike senfa sa celim zrnom
- 1 kašika meda
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašičice soli
Recept za mesni rolat od svinjetine:
Mesni rolat napravite tako što ćete svinjetinu iseći po polovini, praveći pliće rezove, tako da na kraju dobijete pravougaoni stanjeni oblik. Zasecite svinjetinu u romboidne kocke kako bi posle bolje upila marinadu. Prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pospite so, crni biber, rasporedite ravnomerno iseckan beli luk i senf. Začine dobro utrljajte u svinjetinu i preklopite ivice ka sredini. Prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite da se marinira 2 do 3 sata. Premažite uljem tiganj, zagrejte i propržite iseckane pečurke. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo ulja. Pržite dok pečurke ne poprime zlatno-braon boju. Otvorite ivice istučene u marinirane svinjetine, poređajte listove slanine po jednoj polovini i preko dodajte pečurke. Preko druge polovine namažite krem sir i rasporedite kapare. Urolajte mesni rolat, pa vežite kuhinjskim koncem. Podmažite vatrostalnu posudu, ubacite mesni rolat, pokrijte meso vlažnim pek papirom, a pleh sa 2 lista aluminijumske folije. Pecite mesni rolat na 180°C oko 70-80 minuta. Pomešajte kečap, začinsku papriku, senf, med, sojinim sosem i so pa dobro promešajte. Premažite mesni rolat sa svinjetinom sosem. Ako vam se svideo ovaj recept, sigurni smo da bi vam se dopao i mesni rolat od svinjetine i govedine.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom