Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOČNO SVINJSKO MESO U SLANINI: Jednostavno, a pravi gurmanluk - kao da su spremali svetski kuvari

Svinjskom mesu će se svi obradovati, pogotovo ako je urolano u slaninu.

 Svinjski file urolan u slaninu Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Meat Delish

Srbi ne mogu da zamsile ručak bez mesa, pa vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Svinjsko meso umotajte u slaninu i kratko krčkajte u sosu od pečuraka. Pravi gurmanluk kojem niko neće odoleti, a ne morate da budete vešta domaćica, jer ovo jelo uspeva bukvalno svima.

  • Sastojci:
  • 300 g šampinjona 
  • 30 g brašna 
  • 200 ml vode 
  • 300 ml pavlake za kuvanje 
  • 40 g senfa 
  • 1 kg svinjskog filea 
  • 300 g slanine 
  • 30 g putera 
  • peršun 

Priprema: 
Pečurke isecite, pa propržite na malo maslinovog ulja. Kada malo omekšaju dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte vodu i pavlaku za kuvanje. Sve lepo promešajte, pa posolite i dodajte senf. Opet sve promešajte i krčkajte još par minuta. U tiganju zagrejte malo ulja i istopite puter. Meso isecite na deblje šnicle, pa urolajte u slaninu i pričvrstite čačkalicom.Pržite u tiganju sa svih strana. Dodajte meso u tiganj sa sosom od pečuraka, poklopite i krčkajte još 15 minuta na niskoj temperaturi. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti