Srbi ne mogu da zamsile ručak bez mesa, pa vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Svinjsko meso umotajte u slaninu i kratko krčkajte u sosu od pečuraka. Pravi gurmanluk kojem niko neće odoleti, a ne morate da budete vešta domaćica, jer ovo jelo uspeva bukvalno svima.
- Sastojci:
- 300 g šampinjona
- 30 g brašna
- 200 ml vode
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 40 g senfa
- 1 kg svinjskog filea
- 300 g slanine
- 30 g putera
- peršun
Priprema:
Pečurke isecite, pa propržite na malo maslinovog ulja. Kada malo omekšaju dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte vodu i pavlaku za kuvanje. Sve lepo promešajte, pa posolite i dodajte senf. Opet sve promešajte i krčkajte još par minuta. U tiganju zagrejte malo ulja i istopite puter. Meso isecite na deblje šnicle, pa urolajte u slaninu i pričvrstite čačkalicom.Pržite u tiganju sa svih strana. Dodajte meso u tiganj sa sosom od pečuraka, poklopite i krčkajte još 15 minuta na niskoj temperaturi. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem