Srbi ne mogu da zamsile ručak bez mesa, pa vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Svinjsko meso umotajte u slaninu i kratko krčkajte u sosu od pečuraka. Pravi gurmanluk kojem niko neće odoleti, a ne morate da budete vešta domaćica, jer ovo jelo uspeva bukvalno svima.

  • Sastojci:
  • 300 g šampinjona 
  • 30 g brašna 
  • 200 ml vode 
  • 300 ml pavlake za kuvanje 
  • 40 g senfa 
  • 1 kg svinjskog filea 
  • 300 g slanine 
  • 30 g putera 
  • peršun 

Priprema: 
Pečurke isecite, pa propržite na malo maslinovog ulja. Kada malo omekšaju dodajte brašno i promešajte. Zatim sipajte vodu i pavlaku za kuvanje. Sve lepo promešajte, pa posolite i dodajte senf. Opet sve promešajte i krčkajte još par minuta. U tiganju zagrejte malo ulja i istopite puter. Meso isecite na deblje šnicle, pa urolajte u slaninu i pričvrstite čačkalicom.Pržite u tiganju sa svih strana. Dodajte meso u tiganj sa sosom od pečuraka, poklopite i krčkajte još 15 minuta na niskoj temperaturi. Pospite seckanim peršunom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa