Umesto da bacate, hranu iskoristite na kreativan način. Ako vam je ostao bajat hleb možete da napravite lažnu picu. On služi kao podloga umesto testa, a preko se sipa smesa sa jajima, a onda šunka i sir. Ovo je odličan način da iskoristite hranu koju ste planirali da bacite, a garantujemo da će svi biti oduševljeni ukusom. Možete da služite za večeru ili kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci:
  • 1 bajat hleb
  • 6 jaja 
  • 2 paradajza 
  • 2-3 mladog luka
  • 1 veza peršuna 
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 kašičica origana 
  • 80 g šunke 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2 viršle (po želji) 

Priprema:

Hleb isecite na kriške, pa poređajte u kalup koji ste premazali puterom. Jaja posolite, pobiberite i pospite origanom, a onda umutite, pa dodajte sitno seckan paradajz, mladi luk, peršun i pavlaku. Prelijte preko hleba, pa poređajte šunku i preko sir. Ako želite dodajte i viršle seckane na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa