Klasičnu picu zamenite ovom od bajatog hleba.

Umesto da bacate, hranu iskoristite na kreativan način. Ako vam je ostao bajat hleb možete da napravite lažnu picu. On služi kao podloga umesto testa, a preko se sipa smesa sa jajima, a onda šunka i sir. Ovo je odličan način da iskoristite hranu koju ste planirali da bacite, a garantujemo da će svi biti oduševljeni ukusom. Možete da služite za večeru ili kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 1 bajat hleb
- 6 jaja
- 2 paradajza
- 2-3 mladog luka
- 1 veza peršuna
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica origana
- 80 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 2 viršle (po želji)
Priprema:
Hleb isecite na kriške, pa poređajte u kalup koji ste premazali puterom. Jaja posolite, pobiberite i pospite origanom, a onda umutite, pa dodajte sitno seckan paradajz, mladi luk, peršun i pavlaku. Prelijte preko hleba, pa poređajte šunku i preko sir. Ako želite dodajte i viršle seckane na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.