Umesto da bacate, hranu iskoristite na kreativan način. Ako vam je ostao bajat hleb možete da napravite lažnu picu. On služi kao podloga umesto testa, a preko se sipa smesa sa jajima, a onda šunka i sir. Ovo je odličan način da iskoristite hranu koju ste planirali da bacite, a garantujemo da će svi biti oduševljeni ukusom. Možete da služite za večeru ili kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 1 bajat hleb
- 6 jaja
- 2 paradajza
- 2-3 mladog luka
- 1 veza peršuna
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica origana
- 80 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 2 viršle (po želji)
Priprema:
Hleb isecite na kriške, pa poređajte u kalup koji ste premazali puterom. Jaja posolite, pobiberite i pospite origanom, a onda umutite, pa dodajte sitno seckan paradajz, mladi luk, peršun i pavlaku. Prelijte preko hleba, pa poređajte šunku i preko sir. Ako želite dodajte i viršle seckane na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom