Umesto da bacate, hranu iskoristite na kreativan način. Ako vam je ostao bajat hleb možete da napravite lažnu picu. On služi kao podloga umesto testa, a preko se sipa smesa sa jajima, a onda šunka i sir. Ovo je odličan način da iskoristite hranu koju ste planirali da bacite, a garantujemo da će svi biti oduševljeni ukusom. Možete da služite za večeru ili kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 1 bajat hleb
- 6 jaja
- 2 paradajza
- 2-3 mladog luka
- 1 veza peršuna
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica origana
- 80 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 2 viršle (po želji)
Priprema:
Hleb isecite na kriške, pa poređajte u kalup koji ste premazali puterom. Jaja posolite, pobiberite i pospite origanom, a onda umutite, pa dodajte sitno seckan paradajz, mladi luk, peršun i pavlaku. Prelijte preko hleba, pa poređajte šunku i preko sir. Ako želite dodajte i viršle seckane na kolutove. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus