Antonio Karlućo i Đenaro Kontaldo su poznati italijanski kuvari koji imaju svoju emisiju "2 pohlepna Italijana". U njoj uče kako da spremite neka od najlepših jela i to vrlo jednostavno. Danas vam donosimo njihov recept za svinjiski file sa medom i đumbirom. Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ne sumnjamo da će vam se ovako pripremljeno meso dopasti, jer ne samo da je mekano i sočno, nego ga sastojci čine aromatičnim. Napravite gurmanski ručak koji će oduševiti celu porodicu.

  • Sastojci: 
  • maslinovo ulje 
  • 50 g pančete
  • komad svežeg đumbira 
  • 1 šargarepa 
  • 2-3 kašike meda 
  • ruzmarin
  • 800-900 g svinjskog filea (u komadu)
  • 100 ml bujona 
  • 2 crna luka 
  • malo paškanata (može i bundeva)

Priprema: 

Na maslinovom ulju propržite seckanu pančetu, pa izvadite iz šerpe. Meso nemojte da sečete na šnicle, nego ostavite u komadu, dobro posolite, pa stavite u šerpu u kojoj se pržila pančeta. Pržite sa svih strana. Dodajte cele čenove belog luka, koje ste prethodno očistili i malo spljoštili. Sipajte i med, kao i đumbir koji ste iseckali i oljuštili. Onda vratite slaninu, dodajte par grančica ruzmarina i sipajte bujon (1/2 kocke supe razblažite u 100 ml vrele vode). Zatim dodajte krupno sečenu šargarepu, paškanat i crni luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Zatim izvadite povrće i ostavite meso da se dinsta još sat vremena. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa