Antonio Karlućo i Đenaro Kontaldo su poznati italijanski kuvari koji imaju svoju emisiju "2 pohlepna Italijana". U njoj uče kako da spremite neka od najlepših jela i to vrlo jednostavno. Danas vam donosimo njihov recept za svinjiski file sa medom i đumbirom. Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ne sumnjamo da će vam se ovako pripremljeno meso dopasti, jer ne samo da je mekano i sočno, nego ga sastojci čine aromatičnim. Napravite gurmanski ručak koji će oduševiti celu porodicu.
- Sastojci:
- maslinovo ulje
- 50 g pančete
- komad svežeg đumbira
- 1 šargarepa
- 2-3 kašike meda
- ruzmarin
- 800-900 g svinjskog filea (u komadu)
- 100 ml bujona
- 2 crna luka
- malo paškanata (može i bundeva)
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite seckanu pančetu, pa izvadite iz šerpe. Meso nemojte da sečete na šnicle, nego ostavite u komadu, dobro posolite, pa stavite u šerpu u kojoj se pržila pančeta. Pržite sa svih strana. Dodajte cele čenove belog luka, koje ste prethodno očistili i malo spljoštili. Sipajte i med, kao i đumbir koji ste iseckali i oljuštili. Onda vratite slaninu, dodajte par grančica ruzmarina i sipajte bujon (1/2 kocke supe razblažite u 100 ml vrele vode). Zatim dodajte krupno sečenu šargarepu, paškanat i crni luk. Poklopite i kuvajte pola sata. Zatim izvadite povrće i ostavite meso da se dinsta još sat vremena. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem