Pileća džigerica spada u jeftinija mesa, a uglavnom se priprema na isti način. Kratko se marinira, a onda se prži. Postoji nekoliko trikova koji će pileću džigericu učiniti mnogo sočnijom, a mi vam danas donosimo savršen i jednostavan recept. Napravite džigericu u aromatičnom i pikantnom umaku, a tajna je u začinima

Sastojci: 

  • 400 g pileće džigerice 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica paradajz paste 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašičica kurkume 
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike 
  • malo limuna 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • svež korijander 
  • malo kokosovog ulja ili putera 

Recept za aromatičnu pileću džigericu:

U duboljoj šerpi istopite kokosovo ulje ili puter, a zatim dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte tucanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte i paradajz pastu. Sipajte 2-3 kašike vode i krčkajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte ostale začine, koa što su mlevena slatka i ljuta paprika i kurkuma, pa lepo promešajte. Posle par minuta dodajte i pileću džigericu koje ste prethodno očistili i iseckali. Promešajte i ostavite par minuta da se pileća džigerica proprži. Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte pileću džigericu još par minuta. Sipajte malo soka od limuna i pospite seckanim korijanderom, pa promešajte.  

Pročitajte i ovo: Kako da pileća džigerica ne bude žilava

BONUS VIDEO: 

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa