Pileća džigerica spada u jeftinija mesa, a uglavnom se priprema na isti način. Kratko se marinira, a onda se prži. Postoji nekoliko trikova koji će pileću džigericu učiniti mnogo sočnijom, a mi vam danas donosimo savršen i jednostavan recept. Napravite džigericu u aromatičnom i pikantnom umaku, a tajna je u začinima.
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 crni luk
- 1 kašičica paradajz paste
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- malo limuna
- 2-3 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- svež korijander
- malo kokosovog ulja ili putera
Recept za aromatičnu pileću džigericu:
U duboljoj šerpi istopite kokosovo ulje ili puter, a zatim dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte tucanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte i paradajz pastu. Sipajte 2-3 kašike vode i krčkajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte ostale začine, koa što su mlevena slatka i ljuta paprika i kurkuma, pa lepo promešajte. Posle par minuta dodajte i pileću džigericu koje ste prethodno očistili i iseckali. Promešajte i ostavite par minuta da se pileća džigerica proprži. Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte pileću džigericu još par minuta. Sipajte malo soka od limuna i pospite seckanim korijanderom, pa promešajte.
Pročitajte i ovo: Kako da pileća džigerica ne bude žilava
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus