Ako volite pileći džigericu onda pročitajte kako da je spremite, a da ona ostane ukusna. Često se dešava da se prilikom prženja meso osuši i ne bude jestivo. Pomoću jednostavnih trikova napravite jelo koje će biti savršeno.

Na šta treba da obratite pažnju kada spremati džigericu

1. Nikada nemojte da kupujete smrznutu džigericu, već isključivo i samo svežu. Ako kupite smrznutu pusitće će previše vode i meso neće biti sočno. 

2. Ako planirate da pravite gulaš od džigerice, obavezno je pre toga kratko ispržite. Tako će se formirati korica koja će omogućiti da sok od mesa ostane unutra tokom kuvanja gulaša. 

3.Nemojte da dodajte so u procesu kuvanja bilo koje vrste mesa. To uradite pre ili posle, jer dodavanje soli u toku termičke obrade čini da ono bude suvo. 

4. Ni slučajno nemojte da preterujete sa prženjem džigerice, sasvim je dovoljno 15 minuta. Ako produžite vreme neće biti sočna. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE