Ako volite pileći džigericu onda pročitajte kako da je spremite, a da ona ostane ukusna. Često se dešava da se prilikom prženja meso osuši i ne bude jestivo. Pomoću jednostavnih trikova napravite jelo koje će biti savršeno.
Na šta treba da obratite pažnju kada spremati džigericu
1. Nikada nemojte da kupujete smrznutu džigericu, već isključivo i samo svežu. Ako kupite smrznutu pusitće će previše vode i meso neće biti sočno.
2. Ako planirate da pravite gulaš od džigerice, obavezno je pre toga kratko ispržite. Tako će se formirati korica koja će omogućiti da sok od mesa ostane unutra tokom kuvanja gulaša.
3.Nemojte da dodajte so u procesu kuvanja bilo koje vrste mesa. To uradite pre ili posle, jer dodavanje soli u toku termičke obrade čini da ono bude suvo.
4. Ni slučajno nemojte da preterujete sa prženjem džigerice, sasvim je dovoljno 15 minuta. Ako produžite vreme neće biti sočna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus