Dosadilo vam je da svaki put ispržite prste kad gulite skuvani krompir za salatu?
Uz ovaj trik olakšaćete sebi posao, a neće biti ispečenih prstiju i gubljena vremena. Oduševićete se koliko je jednostavno, brzo i bez muke.
Krompir skuvajte na uobičajeni način. Kada je skuvan na pet sekundi ga potopite u hladnu vodu u koju ste dodali kockice leda, a onda brzo i lako uklonite koru jednim potezom.
Možete i da malo zasečete nožem po sredini, a koru samo povucite i sljuštiće se u jednom komadu.
Stvar je u tome da će led površinski ohladiti povrće, što će odvojiti koru od krompira, a sredina će ostati topla i mekana. Ovaj trik je prava stvar kada treba da pripremite velike količine krompir salate ili nekog drugog jela.
Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus