Dosadilo vam je da svaki put ispržite prste kad gulite skuvani krompir za salatu?
Uz ovaj trik olakšaćete sebi posao, a neće biti ispečenih prstiju i gubljena vremena. Oduševićete se koliko je jednostavno, brzo i bez muke.
Krompir skuvajte na uobičajeni način. Kada je skuvan na pet sekundi ga potopite u hladnu vodu u koju ste dodali kockice leda, a onda brzo i lako uklonite koru jednim potezom.
Možete i da malo zasečete nožem po sredini, a koru samo povucite i sljuštiće se u jednom komadu.
Stvar je u tome da će led površinski ohladiti povrće, što će odvojiti koru od krompira, a sredina će ostati topla i mekana. Ovaj trik je prava stvar kada treba da pripremite velike količine krompir salate ili nekog drugog jela.
Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem