Leto nekako uvek zahteva laganije obroke, međutim obične salate mogu brzo da dosade, a i ponekad nas ne drže dugo sitima. Krompir salata je mnogima omiljena, a ovej recept za grčku salatu će vas sigurno oduševiti. Za razliku od recepta koji se kod nas ustalio, u ovaj se osim luka dodaje još porvća, a posebna čar je u prelivu koji će joj dati dodatnu sočnost. Može da bude i kao prilog uz ribu ili roštilj, a odlična je ukoliko je poslužite i kao glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 6 čeri paradajza
- 2 crvene paprike
- 250 g feta sira
- 150 g maslina
- 1 glavica luka
- 100 ml bujona
- 1 krastavac
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike sirćeta
- so, biber
Sastojci:
Krompir dobro operite, pa isecite na krupnije kocke i stavite da se kuva u slanoj vodi. Za to vreme ostalo povrće očistite i isecite na kockice. Sve sastojke stavite u dublju činiju i dobro pomešajte. Kada je krompir gotov dodajte i njega. U šolji pomešajte bujon sa maslinovim uljem i sirćerom, dodajte začine po ukusu, pa time prelijte salatu. Sve dobro izmešajte, izmrvite fetu odozgo i salata je spremna za jelo. Ukoliko želite možete dodati seckani peršun ili origano.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem