Recept za pileću džigericu koju nikada ranije niste pripremali na ovaj način iznenadiće vas svojim neverovatnim ukusom. Jeftin recept sa minimumom sastojaka, koji se priprema za nekoliko minuta.

U nastavku vam donosimo recept kako da je pripremite da ne bude žilava.

Sastojci:

  • 700 g pileće džigerice
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 ipo paprika
  • 150 ml belog vina
  • 200 ml mleka
  • brašno za valjanje
  • biber, so, mlevena paprika, majčina dušica
  • maslinovo ulje

Priprema:

Džigericu potopite u mleko na pola sata i stavite u frižider. Na taj način će omekšati. Crni luk, papriku i beli luk krupno iseckajte i posolite. Dinstajte na malo maslinovog ulja nekoliko minuta.

Džigericu ocedite od mleka, uvaljajte u brašno u koje ste prethodno dodali po pola kašičice soli i bibera. Pržite je na malo maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dinstanom povrću dodati džigericu i belo vino. Začinite majčinom dušicom i crvenom paprikom. Pustite da vri 10 minuta na laganoj vatri.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE