Recept za pileću džigericu koju nikada ranije niste pripremali na ovaj način iznenadiće vas svojim neverovatnim ukusom. Jeftin recept sa minimumom sastojaka, koji se priprema za nekoliko minuta.
U nastavku vam donosimo recept kako da je pripremite da ne bude žilava.
Sastojci:
- 700 g pileće džigerice
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 ipo paprika
- 150 ml belog vina
- 200 ml mleka
- brašno za valjanje
- biber, so, mlevena paprika, majčina dušica
- maslinovo ulje
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata i stavite u frižider. Na taj način će omekšati. Crni luk, papriku i beli luk krupno iseckajte i posolite. Dinstajte na malo maslinovog ulja nekoliko minuta.
Džigericu ocedite od mleka, uvaljajte u brašno u koje ste prethodno dodali po pola kašičice soli i bibera. Pržite je na malo maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dinstanom povrću dodati džigericu i belo vino. Začinite majčinom dušicom i crvenom paprikom. Pustite da vri 10 minuta na laganoj vatri.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom