Leti je najveći izbor voća i povrća i greota je ako to ne iskoristite dok možete. Svi znaju kako je povrće puno vitamina i minerala, a sada pripemite sa batacima. Iskoristite što više sezonskog povrća koje sada možete da nađete po povoljnijim cenama i skuvajte jelo koje će se dopasti celoj porodici. Ono što je najbolje je to što se pravi u jednom tiganju, pa nema ni puno sudova za pranje.
Sastojci:
- 1 kg bataka
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz pase
- korijander
- bosiljak
- 300 ml vode
- 3 čena belog luka
- peršun
Priprema:
Probušite meso nožem na par mesa, pa posolite, pobiberite i pospite korijanderom. Dobro promešajte. Iseckajte crni luk, šargarepu, papriku, tikvicu i patlidžan. Ispržite meso, pa izvadite iz tiganja i dodajte crni luk. Posle par minuta dodajte i šargarepu. Nakon 10 minuta dodajte i patlidžan i tikvicu, pa ostavite da se proprži. Dodajte seckani paradajz, paradajz pastu, posolite, pobiberite, pospite sušenim bosiljkom i sipajte vodu. Kada krene da ključa vratite meso, sipajte još malo vode, poklopite i kuvajte još pola sata. Nakon toga dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, opet poklopite, isključite šporet i ostavite još pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus