Leti je najveći izbor voća i povrća i greota je ako to ne iskoristite dok možete. Svi znaju kako je povrće puno vitamina i minerala, a sada pripemite sa batacima. Iskoristite što više sezonskog povrća koje sada možete da nađete po povoljnijim cenama i skuvajte jelo koje će se dopasti celoj porodici. Ono što je najbolje je to što se pravi u jednom tiganju, pa nema ni puno sudova za pranje. 

Sastojci: 

  • 1 kg bataka 
  • 2 šargarepe 
  • 1 crni luk 
  • 2 paprike 
  • 1 patlidžan 
  • 1 tikvica 
  • 2 paradajza 
  • 1 kašika paradajz pase 
  • korijander
  • bosiljak
  • 300 ml vode 
  • 3 čena belog luka
  • peršun

Priprema:
Probušite meso nožem na par mesa, pa posolite, pobiberite i pospite korijanderom. Dobro promešajte. Iseckajte crni luk, šargarepu, papriku, tikvicu i patlidžan. Ispržite meso, pa izvadite iz tiganja i dodajte crni luk. Posle par minuta dodajte i šargarepu. Nakon 10 minuta dodajte i patlidžan i tikvicu, pa ostavite da se proprži. Dodajte seckani paradajz, paradajz pastu, posolite, pobiberite, pospite sušenim bosiljkom i sipajte vodu. Kada krene da ključa vratite meso, sipajte još malo vode, poklopite i kuvajte još pola sata. Nakon toga dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, opet poklopite, isključite šporet i ostavite još pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE