Leti je najveći izbor voća i povrća i greota je ako to ne iskoristite dok možete. Svi znaju kako je povrće puno vitamina i minerala, a sada pripemite sa batacima. Iskoristite što više sezonskog povrća koje sada možete da nađete po povoljnijim cenama i skuvajte jelo koje će se dopasti celoj porodici. Ono što je najbolje je to što se pravi u jednom tiganju, pa nema ni puno sudova za pranje.
Sastojci:
- 1 kg bataka
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz pase
- korijander
- bosiljak
- 300 ml vode
- 3 čena belog luka
- peršun
Priprema:
Probušite meso nožem na par mesa, pa posolite, pobiberite i pospite korijanderom. Dobro promešajte. Iseckajte crni luk, šargarepu, papriku, tikvicu i patlidžan. Ispržite meso, pa izvadite iz tiganja i dodajte crni luk. Posle par minuta dodajte i šargarepu. Nakon 10 minuta dodajte i patlidžan i tikvicu, pa ostavite da se proprži. Dodajte seckani paradajz, paradajz pastu, posolite, pobiberite, pospite sušenim bosiljkom i sipajte vodu. Kada krene da ključa vratite meso, sipajte još malo vode, poklopite i kuvajte još pola sata. Nakon toga dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, opet poklopite, isključite šporet i ostavite još pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu