Sigurno ste do sada pohovali ribu, ali na ovaj način niste. Umesto u klasičnu smesu za poh, ribu uvaljajte u jaja, majonez i brašno, a posle toga u rendani krompir. Riba će biti sočna, ali će zahvaljujući krompiru imati hrskavi omotač. Niko neće odbiti da proba, a kako se približavaju slave, obavezno je uvrstite u meni za svečanu trpezu. Gosti će se oduševiti. 

Sastojci:

  • 1 kg oslića 
  • 400 g krompira
  • 2 jajeta 
  • 3-4 kašike brašna 
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

Oslić isecite na krupnije komade, posolite, pobiberite i promešajte. Jaja umutite, pa dodajte majonez i dobro sjedinite. Na kraju dodajte brašno i svako parče ribe lepo uvaljajte u smesu za poh, pa onda u krompir koji ste prethodno izrendali. Ispržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocedi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE