Za današnji ručak predlažemo provereno dobar recept - mlince sa piletinom. Na mlince se ređa piletina, zaliva sa smesom od kisele i neutralne pavlake, pa na kraju posipa izrendanim sirom. Ovo jelo vodi poreklo iz hrvatske i slovenačke kuhinje, ali veoma popularno i kod nas. 

Sastojci:

  • 500 g mlinaca
  • 350 ml vrele vode
  • 900 g piletine
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 kockica za pileću supu
  • 300 g tvrdog sira
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • suvog začina po ukusu

Recept za mlince sa piletinom:

Kockicu supe promešajte sa vrelom vodom. Izlomite mlince, pa ih prelijte bujonom. Ocedite ih nakon nekoliko minuta. Iseckajte piletinu i propržite dok ne porumeni. Dodajte so, suvi začin i biber po ukusu. Odvojte piletinu sa strane, pa u istom tiganju dodajte neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku. Promešajte pavlake na laganijoj vatri. Podmažite pravougaonu tepsiju, pa poređajte prvo polovinu količine mlinaca, piletine i smese sa pavlakama. Ponovite proces do utroška materijala, pa narendajte sir. Pecite mlince sa piletinom na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok sir ne poprimi rumenkastu boju. Pored klasičnog recepta za mlince, možete isprobati i malo drugačiju varijantu - ćuretinu sa mlincima.

BONUS VIDEO:

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

 Izvor: StvarUkusa