Za današnji ručak predlažemo provereno dobar recept - mlince sa piletinom. Na mlince se ređa piletina, zaliva sa smesom od kisele i neutralne pavlake, pa na kraju posipa izrendanim sirom. Ovo jelo vodi poreklo iz hrvatske i slovenačke kuhinje, ali veoma popularno i kod nas.
Sastojci:
- 500 g mlinaca
- 350 ml vrele vode
- 900 g piletine
- 300 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 1 kockica za pileću supu
- 300 g tvrdog sira
- so po ukusu
- biber po ukusu
- suvog začina po ukusu
Recept za mlince sa piletinom:
Kockicu supe promešajte sa vrelom vodom. Izlomite mlince, pa ih prelijte bujonom. Ocedite ih nakon nekoliko minuta. Iseckajte piletinu i propržite dok ne porumeni. Dodajte so, suvi začin i biber po ukusu. Odvojte piletinu sa strane, pa u istom tiganju dodajte neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku. Promešajte pavlake na laganijoj vatri. Podmažite pravougaonu tepsiju, pa poređajte prvo polovinu količine mlinaca, piletine i smese sa pavlakama. Ponovite proces do utroška materijala, pa narendajte sir. Pecite mlince sa piletinom na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok sir ne poprimi rumenkastu boju. Pored klasičnog recepta za mlince, možete isprobati i malo drugačiju varijantu - ćuretinu sa mlincima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus