Slatkeprženicezapečeneu tepsiji vam omogućavaju da uživate u prženicama bez potrebe da stojite iznad šporeta i potapate i okrećete pojedinačne kriške. Možda ćete želeti da isprobate i prženice sa krompirom. Prženice u tepsiji su super jednostavna za pravljenje. Kockice hleba i orašasti plodovi idu u posudu za pečenje, a zatim se prelije mešavinom jaja i mleka. Međutim, ključ ovog jela je natapanje preko noći. Ovaj korak obezbeđuje da stari hleb ima dovoljno vremena da upije bogati krem, što znači da će svaki zalogaj biti savršen. Evo kako da napravite slatke prženice zapečene u tepsiji!
Sastojci:
- 3 kašike neslanog putera, rastopljenog i podeljenog
- 1 vekna starog hleba, iseckana na komade veličine zalogaja
- 60 g pečenih badema, grubo iseckanih
- 380 ml slatke pavlake
- 6 velikih jaja
- 132 grama smeđeg šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice fine soli
- 2 kašike plus 1 1/2 kašičica meda, podeljeno, plus još za serviranje
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta, podeljeno
- 3 kašike granuliranog šećera
- Šećer u prahu, za ukras
Recept za slatke prženice zapečene u tepsiji
Rasporedite hleb u tepsiju
Za slatke prženice zapečene u tepsiji nanesite 1 kašiku putera preko dna i stranica tepsije. Ravnomerno stavite komade hleba u posudu i pospite ih bademima.
Umutite slatku pavlaku
U velikoj posudi umutite slatku pavlaku, jaja, smeđi šećer, vanilu, so, 2 kašike meda, preostale 2 kašike otopljenog putera i 1/2 kašičice cimeta.
Prelijte hleb mešavinom
Sipajte mešavinu slatke pavlake preko komada hleba i badema i lagano pritisnite da biste bili sigurni da su svi komadi hleba upili tečnost. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 8 do 12 sati.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Izvadite posudu za pečenje iz frižidera i ostavite je na sobnoj temperaturi dok se rerna prethodno zagreva. U međuvremenu, pomešajte granulirani šećer, preostalu 1 1/2 kašičicu meda i preostalu 1/4 kašičice cimeta u maloj posudi.
Pecite prženice
Tepsiju ravnomerno pospite šećerom sa cimetom i pecite dok se hleb ne naduje, a šećerni preliv ne postane hrskav i tamnosmeđi, 40 do 45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta pre serviranja. Pospite ga šećerom u prahu i poslužite sa medom. Uživajte u slatkim prženicama zapečenim u tepsiji!
Pročitajte kako se prave ŠUPLJE PRŽENICE PUNJENE SIROM I ŠUNKOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus