KobasicaStroganov odličan je ručak za sredinu nedelje, jer razgaljuje svojim snažnim ukusom. Stroganov sos je zadimljen od paprike, dok mu senf daje ljutinu i tu je baršunasti ukus pavlake. Možda ćete želeti da isprobate i pikantnu supu sa kobasicom, slaninom i krompirom. Poslužite uz krompir, pirinač ili hleb. Evo kako da napravite kobasicu Sstroganov!

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 4-6 svinjskih kobasica
  • 30 g putera
  • 1 luk, isečen
  • 3 čena belog luka, naseckana
  • 150 g pečuraka, isečenih na kriške
  • 1 kašičica paradajz pirea
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašike dimljene paprike
  • 125 ml belog vina
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike pavlake
  • šaka listova peršuna i mirođije, iseckanih
  • kuvani pirinač, krompir ili hleb za posluživanje

Recept za kobasicu stroganov

10:32
Korak 1

Pržite kobasice

Za kobasice stroganov, stavite malo ulja u veliki tiganj, dodajte kobasice i kuvajte na srednjoj vatri dok ne porumene. Izvadite kobasice iz tiganja, pa dodajte još malo ulja i puter, luk, beli luk i pečurke. Pržite dok ne omekša - oko 8 minuta.

10:37
Korak 2

Kuvajte sa bujonom 15 minuta

Dodajte kobasice nazad u tiganj zajedno sa paradajz pireom, senfom i dimljenom paprikom, mešajte minut, pa dodajte belo vino da se postane glatko. Kada alkohol ispari, dodajte pileći bujon i ostavite da se krčka 15 minuta.

10:37
Korak 3

Dodajte pavlaku i začinsko bilje

Sklonite sa ringle i ostavite par minuta pre nego što umešate pavlaku i seckano začinsko bilje, pa poslužite sa pirinčem, krompirom ili hlebom. Uživajte u kobasici Stroganov!

Pročitajte RECEPT PROFI KUVARA ZA KOBASICE UMOTANE U SLANINU

BONUS VIDEO

instagram/luna_djogani PARIZER, JAJA I VIRŠLE! Luna pokazala kakva je kuvarica, pohvalila se svojim SPECIJALITETOM: A onda dala PSIMA da poližu TANJIRE!

StvarUkusa/L.S.