KobasicaStroganov odličan je ručak za sredinu nedelje, jer razgaljuje svojim snažnim ukusom. Stroganov sos je zadimljen od paprike, dok mu senf daje ljutinu i tu je baršunasti ukus pavlake. Možda ćete želeti da isprobate i pikantnu supu sa kobasicom, slaninom i krompirom. Poslužite uz krompir, pirinač ili hleb. Evo kako da napravite kobasicu Sstroganov!
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 4-6 svinjskih kobasica
- 30 g putera
- 1 luk, isečen
- 3 čena belog luka, naseckana
- 150 g pečuraka, isečenih na kriške
- 1 kašičica paradajz pirea
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašike dimljene paprike
- 125 ml belog vina
- 250 ml pilećeg bujona
- 2 kašike pavlake
- šaka listova peršuna i mirođije, iseckanih
- kuvani pirinač, krompir ili hleb za posluživanje
Recept za kobasicu stroganov
Pržite kobasice
Za kobasice stroganov, stavite malo ulja u veliki tiganj, dodajte kobasice i kuvajte na srednjoj vatri dok ne porumene. Izvadite kobasice iz tiganja, pa dodajte još malo ulja i puter, luk, beli luk i pečurke. Pržite dok ne omekša - oko 8 minuta.
Kuvajte sa bujonom 15 minuta
Dodajte kobasice nazad u tiganj zajedno sa paradajz pireom, senfom i dimljenom paprikom, mešajte minut, pa dodajte belo vino da se postane glatko. Kada alkohol ispari, dodajte pileći bujon i ostavite da se krčka 15 minuta.
Dodajte pavlaku i začinsko bilje
Sklonite sa ringle i ostavite par minuta pre nego što umešate pavlaku i seckano začinsko bilje, pa poslužite sa pirinčem, krompirom ili hlebom. Uživajte u kobasici Stroganov!
Pročitajte RECEPT PROFI KUVARA ZA KOBASICE UMOTANE U SLANINU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem