Pigs in blanket ili kobasice urolane u slaninu najčešće se služe u Engleskoj i Irskoj. Obično se služe uz ćuretinu na božićnoj večeri, a mi predlažemo da ih poslužite uz pečenje za Svetog Jovana. Takođe, ovako pripremljene kobasice su odlična ideja za predjelo, kao i za ručak. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom. 

Sastojci:

  • 12 svinjskih kobasica
  • 12 šnita slaine 
  • 4 listova žalfije
  • 4 grančice majčine dušice
  • 1 grančica ruzmarina
  • Za glazuru:
  • 2 kašike meda
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 grančica timijana
  • 2 lista žalfije

Recept za kobasicu u slanini - pigs in blanket:

15:55
Korak 1

Pripremite kobasice 

Preklopite dva šnita slanine i preko stavite list žalfije, pa dodajte kobasicu i urolajte. Ponovite postupak još 3 puta, pa na isti način stavite slaninu, samo sada preko stavite seckani ruzmarin i preko kobasicu. Urolajte i tako napravite još 3 kobasice. Preostale kobasice napravite na isti način, samo sada žalfiju i ruzmarin zamenite majčinom dušicom. 

15:55
Korak 2

Spremite glazuru

Sitno iseckajte žalfiju, ruzmarin i timijan, pa pomešajte sa medom. Glazura je spremna. 

15:55
Korak 3

Pecite kobasice

Poređajte kobasice na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. Zatim premažite glazurom i pecite još 6-7 mintua.

Pročitajte i ovo: Kako se prave domaće kobasice

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku!

(StvarUkusa/S.B.)