Receptza tikvice može da se prilagođava po želji. Prema ovom receptu prave se sa svinjskim kobasicama i polutvrdim sirom, da bi se potom zapekle u rerni. Možda će vam se dopasti i ćevapi od tikvica, krompira i sira. Tikvice punjene kobasicama izgledaju reprezantativno, a svi znamo da se prvo jede očima. Kobasice i sir se stapaju sa ukusima i dobijate pravi delikates. Evo kako se prave tikvice punjene kobasicama!

Sastojci:

  • 200 g tikvica
  • 3 kašičice ulja
  • 170 g kobasice od svinjskog mesa
  • 2 glavice luka, tanko isečene
  • 80 g polutvrdog sira, narendanog
  • 60 g peršuna, seckanog, plus još za posipanje
  • so i biber, po ukusu

Recept za tikvice punjene kobasicama:

12:49
Korak 1

Zagrejte rernu i pripremite tikvice:

Tikvice punjene kobasicama počnite da pravite tako što ćete da stavite tepsiju u rernu i zagrejte na 220 °. Prepolovite tikvice po dužini i, koristeći kašičicu, izdubite svaku polovinu tikvice. Izrezane strane premažite sa 1 kašičicom ulja, a zatim stavite isečenom stranom nadole na zagrejanu tepsiju. Pecite 5 minuta i izvadite ih.

12:52
Korak 2

Ispržite kobasice:

U međuvremenu, zagrejte 2 kašičice maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi. Dodajte kobasice i pržite, lomeći je drvenom kašikom, dok ne više ne budu ružičaste – 3 do 4 minuta. Koristeći šupljikavu kašiku, prebacite ih u činiju. Dodajte luk u kobasice i promešajte da se sjedine.

12:53
Korak 3

Napunite tikvice i pecite ih u rerni:

Pomešajte sir i peršun. Okrenite tikvice sa isečenim stranama nagore i začinite sa solju i biberom. Dodajte sir sa peršunom, i takođe podelite mešavinu kobasica i luka na polovine tikvica i pecite u rerni dok tikvice ne omekšaju, još 8 do 10 minuta. Pospite svežim peršunom. Uživajte u tikvicama punjenim kobasicama!

Pročitajte kako se pravi JEDNOSTAVNA PITA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM

BONUS VIDEO:

TikTok/themodernnonna Rolnice od tikvica

StvarUkusa/L.S.