Receptza tikvice može da se prilagođava po želji. Prema ovom receptu prave se sa svinjskim kobasicama i polutvrdim sirom, da bi se potom zapekle u rerni. Možda će vam se dopasti i ćevapi od tikvica, krompira i sira. Tikvice punjene kobasicama izgledaju reprezantativno, a svi znamo da se prvo jede očima. Kobasice i sir se stapaju sa ukusima i dobijate pravi delikates. Evo kako se prave tikvice punjene kobasicama!
Sastojci:
- 200 g tikvica
- 3 kašičice ulja
- 170 g kobasice od svinjskog mesa
- 2 glavice luka, tanko isečene
- 80 g polutvrdog sira, narendanog
- 60 g peršuna, seckanog, plus još za posipanje
- so i biber, po ukusu
Recept za tikvice punjene kobasicama:
Zagrejte rernu i pripremite tikvice:
Tikvice punjene kobasicama počnite da pravite tako što ćete da stavite tepsiju u rernu i zagrejte na 220 °. Prepolovite tikvice po dužini i, koristeći kašičicu, izdubite svaku polovinu tikvice. Izrezane strane premažite sa 1 kašičicom ulja, a zatim stavite isečenom stranom nadole na zagrejanu tepsiju. Pecite 5 minuta i izvadite ih.
Ispržite kobasice:
U međuvremenu, zagrejte 2 kašičice maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi. Dodajte kobasice i pržite, lomeći je drvenom kašikom, dok ne više ne budu ružičaste – 3 do 4 minuta. Koristeći šupljikavu kašiku, prebacite ih u činiju. Dodajte luk u kobasice i promešajte da se sjedine.
Napunite tikvice i pecite ih u rerni:
Pomešajte sir i peršun. Okrenite tikvice sa isečenim stranama nagore i začinite sa solju i biberom. Dodajte sir sa peršunom, i takođe podelite mešavinu kobasica i luka na polovine tikvica i pecite u rerni dok tikvice ne omekšaju, još 8 do 10 minuta. Pospite svežim peršunom. Uživajte u tikvicama punjenim kobasicama!
Pročitajte kako se pravi JEDNOSTAVNA PITA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem